Ποινικό αδίκημα η φωτογράφιση ή η καταγραφή σε video των Ισραηλινών στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας


Ποινικό αδίκημα η φωτογράφιση ή η καταγραφή σε video των Ισραηλινών στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο των Ισραηλινών , όπως καταγγέλλει η Ένωση Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων σε σχετική ανακοίνωσή της.

Το νομοσχέδιο προτάθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο του Ισραήλ, με την υποστήριξη του ακροδεξιού υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman. Αν ψηφιστεί, θα μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών όσους θεωρηθεί ότι παραβιάζουν το νόμο, φωτογραφίζοντας ισραηλινούς στρατιώτες.

Οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο ρατσιστικό, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου και νομιμοποιεί τις εγκληματικές πρακτικές του ισραηλινού στρατού κατοχής εναντίον των Παλαιστινίων.

Βλέπουν το νομοσχέδιο ως μια απόπειρα του ισραηλινού κράτους να αποφύγει τις ποινές και τον εντοπισμό παραβάσεων του διεθνούς δικαίου και, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «σκοπός του είναι να αποπροσανατολίσει τη δικαιοσύνη και να δημιουργήσει μία επίσημη κάλυψη για μελλοντικά εγκλήματα από την πλευρά του Ισραήλ».

Η Ένωση Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων καλεί τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με την ελευθερία του τύπου να καταδικάσουν το νομοσχέδιο και να στηρίξουν την ελευθερία των δημοσιογράφων της Παλαιστίνης.

Previous Σε κρουαζιερόπλοιο το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τομάτας
Next Οργή λαού στην Παλαιστίνη για το θάνατο της Ραζάν Αλ Νατζάρ - BINTEO