Μεγαλύτερα κονδύλια για τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ


Μεγαλύτερα κονδύλια για τους παρόχους του , αποφάσισε ο ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τις ιατρικές επισκέψεις, τις αμοιβές των διαγνωστικών κέντρων, τις  φυσικοθεραπείες, τις θεραπείες στις μονάδες τεχνητού νεφρού αλλά και τις νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές.

Ειδικότερα , για τις ιατρικές επισκέψεις το ετήσιο κονδύλι αναθεωρείται σε 39,5 εκατ. ευρώ, από τα 38 εκατ. που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Επίσης, το κονδύλι που προορίζεται για τα διαγνωστικά κέντρα φτάνει πλέον στα 350 εκατ. ευρώ, από 328,1 εκατ. που ήταν. Για τους φυσικοθεραπευτές, οι αποζημιώσεις θα ανέρχεται συνολικά στα 70 εκατ. ευρώ, έναντι 68 εκατ. που είχαν στη διάθεσή τους μέχρι τώρα.

Επίσης, οι ετήσιες δαπάνες για μονάδες τεχνητού νεφρού και αιμοκάθαρσης, θα ανέρχονται σε 155 εκατ. ευρώ έναντι 110 εκατ. που ίσχυε. Και όχι μόνον αυτό αλλά στην αναθεώρηση αυτή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ προβλέπεται κονδύλι 6 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Ανοικτής Περίθαλψης που δεν υπήρχε στον αρχικό προϋπολογισμό.

Ενώ για τα Κέντρα τα Κέντρα Αποκατάστασης το κονδύλι αυξάνεται κατά 3 εκατ. ευρώ και ανέρχεται πια στα 54 εκατ. ευρώ, έναντι 51 εκατ.

Ομοίως, στις κλινικές αυξημένο κατά 30 εκατ. ευρώ είναι το κονδύλι και έτσι φτάνει τα 265 εκατ. ευρώ, έναντι 235 εκατ. που ήταν στον αρχικό προϋπολογισμό.

Για την νοσηλεία στο εξωτερικό, αυξάνεται επίσης ο προϋπολογισμός κατά 3 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου φτάνει στα 28 εκατ. ευρώ έναντι 25 εκατομμυρίων που ήταν μέχρι τώρα.

Τέλος, στα 50 εκατ. ευρώ φτάνει το ποσό για νοσηλείες σε ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές ενώ μειώνεται κατά 3 εκατ. το κονδύλι για τους φορείς υποστήριξης αναπηρίας.

Previous Πάνω από 1 εκατομμύριο οι διαδηλωτές στη Βαρκελώνη υπέρ της αποφυλάκισης των ηγετών της Καταλονίας
Next Απόφαση του ΕΟΠΥΥ που αφορά ηλικιακά όρια για την εξέταση HPV DNA - Απαράδεκτη χαρακτηρίζεται από τον Βασίλη Οικονόμου και ρωτά τον Υπουργό