LIVE η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στον ΑΝΤ1 όπου αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, στη σκιά των αποκαλύψεων για την υπόθεση των υποκλοπών, της ακρίβειας που μειώνει δραστικά το εισόδημα των νοικοκυριών αλλά και των διαρκώς αυξανόμενων τουρκικών προκλήσεων.

Παρακολουθήστε LIVE τη συνέντευξη:

Υποκλοπές: Δώσατε εντολή στην ΕΥΠ να παρακολουθήσουν πολιτικούς και δημοσιογράφους;

Απίστευτο ψέμα. Ένα δημοσίευμα παρουσιάζει ονόματα χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς καμία σύνδεση με εμένα προσωπικά. Πιστεύει κανείς ότι μέσα σε όλα που είχα να διαχειριστώ αυτά τα τρία χρόνια παρακολουθούσα υπουργούς μου; Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή τόσο χαμηλά; Ποια είναι η δική μου άμυνα;

Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Είναι ντροπή και αίσχος να λέει κανείς ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον υπουργό του. Στηρίζομαι στη Δικαιοσύνη να ζητήσει αποδείξεις. Αν δεν τα φέρει ο Βαξεβάνης δεν θα είναι συκοφάντης αλλά εθνικά επικίνδυνος.

Πίσω από τον Βαξεβάνη είναι ο Τσίπρας. Δική του είναι η στρατηγική να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη και εμείς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Αποκάλυψε όμως τη λίστα Λαγκάρντ ο Βαξεβάνης; «Ο κύριος Βαξεβάνης είναι αυτός. Δεν γίνεται να κατηγορείται ο πρωθυπουργός χωρίς καμία απόδειξη. Είναι υπεύθυνος προσωπικά ο κύριος Βαξεβάνης και όποιος τον κατευθύνει για την κατάντια του τόπου».

Και το καλοκαίρι η Καθημερινή μιλούσε για άλλες 7 παρακολουθήσεις εκτός του Ανδρουλάκη; «Ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο που χειρίζεται το Predator. Τελείως διαφορετικό από το να λέει κάποιος ότι το έχω ενορχηστρώσει εγώ. Δεν γνωρίζω από ποιον και πρέπει να το μάθουμε. Θα το ξεδιαλύνουμε και θα ψηφίσουμε διάταξη που θα απαγορεύει ρητά αυτά τα λογισμικά. Δεν ήταν η ΕΥΠ και δεν είχα ανάμειξη. Ευθύνη του πρωθυπουργού σε παρακολούθηση στελεχών της κυβέρνησής του δεν νοείται σε μια Δημοκρατία. Εδώ και 7 χρόνια στοχοποιούμε προσωπικά γιατί έχω αναλάβει να σύρω τη χώρα σε μια κατεύθυνση εκσυγχρονισμού».

Κατηγορείται η κυβέρνηση ότι δεν ρίχνει άπλετο φως; Γιατί δεν πήγε ο Δημητριάδης να καταθέσει; Πήγε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Δεν κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών; Βεβαίως και πήγαν και η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Γιατί αποφύγατε να συνομιλήσετε με την Επιτροπή και την Pega; Γιατί το λέτε, δεν κάναμε προ ημερησίας στη Βουλή; Δεν έγινε Εξεταστική; Δεν άλλαξε ο νόμος με δεύτερο εισαγγελέα για συνακροάσεις. Άνθρωποι έφυγαν από τις θέσεις τους γιατί είχαν πολιτική ευθύνη. Ένα λάθος γίνεται λάθος όταν επαναλαμβάνεται. Από το να εντοπίζεται μια αδυναμία που έχει ευρωπαϊκή διάσταση μέχρι να δημοσιεύονται ονόματα χωρίς καμία απόδειξη, αυτός είναι ο ορισμός της συκοφαντίας. Η περίπτωση Novartis ήταν ίδια. Καμία απόδειξη. Δέκα κρεμάστηκαν στα μανταλάκια για να αθωωθούν όλοι.

Στην ερώτηση Τσίπρα για το Predator γιατί δεν πάτε; Τον Δημητριάδη γιατί τον διώξατε; Γιατί είχαν την πολιτική ευθύνη. Οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες αλλά δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που θα ήθελα. Δεν έχω αποφύγει καμία αναμέτρηση. Αν ο Τσίπρας θέλει να αναμετρηθούμε, τον προκαλώ σήμερα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας να συζητήσουμε για όλα. Να τοποθετηθεί και η Βουλή αν εξακολουθεί να εμπιστεύεται κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Και να ξέρετε ότι θα πάρει απάντηση. Ξέρετε μιλώ με τους υπουργούς μου καθημερινά. Μιλώ από το τριψήφιο, εμπιστεύομαι τους υπουργούς μου, αλλιώς τους απομακρύνω. Θέλω να καταλάβετε την οργή μου. Να πιστεύει κάποιος σήμερα ότι κλείνω το τηλέφωνο με τον υπουργό μου και μετά τον παρακολουθώ. Χωρίς καμία απόδειξη.

Μέχρι και τα Νέα ζητούν να πέσει άπλετο φως, η Καθημερινή, θα πάμε σε εκλογές χωρίς απαντήσεις; Αυτά τα είπαν κάποια μέλη της PEGA. Ο κύριος Τσίπρας έθεσε προϋποθέσεις για ασφαλή διεξαγωγή εκλογών. Τις τρεις δεν θα τις δεχτώ. Για την απαγόρευση του λογισμικού προφανώς θα το κάνουμε. Ένα κεκτημένο έχει διαφυλάξει η χώρα σαν κόρη οφθαλμού. Το αδιάβλητο των εκλογών. Αυτό το κεκτημένο έρχεται να πειράξει. Το ακολουθούν λαϊκιστές σε όλο τον κόσμο. Αδιανόητα πράγματα. Έχω μια θεσμική υποχρέωση. Να οδηγήσω τον τόπο προς τα μπρος. Να μην επιτρέψω να βουλιάξει η χώρα στο βούρκο. Όταν δεν ξέρουν τι να κάνουν, κάνουν αυτό που ξέρουν. Δεν θα δεχθώ καμία προϋπόθεση εκτός από αυτές που ορίζει το Σύνταγμα για τις εκλογές.

Μπορεί να φτάσουμε σε εκλογές με το κακόβουλο λογισμικό να λειτουργεί ακόμη; Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξιχνιάσουμε αυτή την ιστορία. Παράνομα λογισμικά υπάρχουν 500 και ξένες δυνάμεις που τα διαθέτουν. Δεν είναι εύκολη υπόθεση το απόρρητο των συνομιλιών. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 στην ώρα τους. Ημερομηνίες εκλογών έχουν κατά καιρούς γραφτεί πολλές. Δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές που αυτό θέλουν να επιδιώξουν. Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, αν αυτό κάποιος το αμφισβητεί, μπορεί να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει να άρει την εμπιστοσύνη της σε μένα. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να ρίξουμε φως στην υπόθεση. Αν πιστεύετε ότι είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, κάνετε λάθος.

Μιλούν για εκλογές νωρίτερα, γιατί υπάρχει ένα βαρύ κλίμα με 2-3 υποθέσεις. Υποκλοπές, Πάτση, υπάρχουν ευθύνες για την επιλογή του; Υπήρχαν δημοσιεύματα για εκείνον; Προφανώς και η επιλογή του Πάτση ήταν προβληματική. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Επιλέγουμε εκατοντάδες υποψηφίους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν δεκάδες νέα στελέχη πολύ πετυχημένα που μπόλιασαν τη ΝΔ. Υπήρχε μια αστοχία.

Υπάρχει μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση, η αναμόρφωση του Πόθεν Έσχες. Πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Έχει αδυναμίες και έχει υπάρξει εκμετάλλευση του Πόθεν Έσχες για στοχοποίηση. Να περάσουμε σε σύστημα που θα ελέγχει με απόλυτη ασφάλεια και διαφάνεια και να γίνεται σοβαρός έλεγχος.

Πόσο βλάπτουν αυτές οι υποθέσεις; Βρέντζος λέει για εγκληματική οργάνωση και συνδέει με τις παρακολουθήσεις; Το άκουσα και εγώ. Εγκληματική οργάνωση κατά τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού τα τελευταία τρία χρόνια που έχει πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Αυτό ως προς το συγκεκριμένο. Περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους του. Νομίζουν ότι επειδή έχουν μια ομάδα, μπορούν να υπονομεύουν. Οι ρόλοι του καθενός είναι καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Δεν είναι φορείς των δικών του συμφερόντων και πιέζουν την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ούτε δέχεται πιέσεις ούτε εκβιάζεται. Να αναλογιστούν όλοι ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τέτοιες λογικές.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Καραγιάννης: Επένδυση 158,4 εκατ. ευρώ και 3.000 θέσεις εργασίας
Next ΣΥΡΙΖΑ: Αξιοθρήνητο να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής ο πρωθυπουργός
All24 Team
About the author

All24 Team