Το κοινωνικό μέρισμα να πάει στους μακροχρόνια ανέργους και στην επιστροφή του ΕΝΦΙΑ


Το κοινωνικό μέρισμα να πάει στους μακροχρόνια ανέργους και στην επιστροφή του ΕΝΦΙΑ,

δήλωσε η βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας,  Ντόρα Μπακογιάννη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

«Είναι πολύ συγκεκριμένη η πρόταση. Αν λοιπόν αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει διάλογο με τη ΝΔ πάνω σε αυτό το θέμα, εδώ είμαστε, την πρόταση την καταθέσαμε» είπε η κ. Μπακογιάννη, σχετικά με τη στάση που προτίθεται να κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος, παρατηρώντας ότι «το περσινό πλεόνασμα, έτσι όπως μοιράστηκε, έφτασε να το πάρουν βουλευτές, να το πάρουν με εισοδηματικά κριτήρια άνθρωποι που είχαν τρία σπίτια».

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η τομεάρχης της ΝΔ εκτίμησε πως «η κυβέρνηση βάζει γκάζι, προσπαθεί να κλείσει τα προαπαιτούμενα, έχοντας αφήσει 65 προαπαιτούμενα για τον μήνα που έρχεται και θα κάνει μία προσπάθεια στη Βουλή να τα περάσει», εκφράζοντας, ωστόσο, αμφιβολία «αν θα βρει συμφωνία, ιδίως για το θέμα της ΔΕΗ και για 2-3 άλλα αγκάθια, που μένουν ακόμα, αλλά και για τα μικρά στα οποία θα πρέπει να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες πολύ συγκεκριμένες και πάρα πολύ γρήγορα».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπέρ της εθνικής συνεννόησης, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως «το πρόβλημα για την εθνική συνεννόηση δεν είναι οι θέσεις της ΝΔ, αλλά η λογική που υπάρχει στους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, της πολύ φτηνής και κάτω από τη μέση αντιπαράθεσης, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων, η οποία δηλητηριάζειτο πολιτικό κλίμα».

Σχετικά με την κριτική της ΝΔ στην κυβέρνηση περί ανοχής στην παραβατικότητα, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Η λογική την οποία επιδεικνύει η κυβέρνηση, σε αυτό που εκείνη ονομάζει πολιτικό ακτιβισμό, δηλαδή το ότι μπορεί ο Ρουβίκωνας να μπαίνει μέσα να τα κάνει γυαλιά καρφιά και να φεύγει αυτό δεν είναι πολιτικός ακτιβισμός, είναι ευθεία παρανομία και παραβατικότητα. Δεν μπορεί να μπαίνουν οι άνθρωποι αυτοί με το έτσι θέλω στη Βουλή και μετά ο κ. Βούτσης να τους απελευθερώνει. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Τόσκας να παριστάνει ότι δε συνέβη τίποτα και ότι είναι κάποιας μορφής ακτιβισμός, όταν πέφτουν σε αστυνομικό τμήμα μολότοφ καινούριας κοπής, που δημιουργούν μεγάλες πυρκαγιές, όταν δηλώνουν οι αστυνομικοί ότι και οι κρατούμενοι και οι ίδιοι κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί και να μην κάνει μία δήλωση ο κ. Τόσκας, αλλά αυτά να τα βλέπει ως κανονικά».

Υποστήριξε δε ότι, επιχειρησιακά, η αστυνομία μπορεί να βάλει τάξη, ακόμη και στα Εξάρχεια, αν έχει την πολιτική κάλυψη, όμως, όπως είπε, «δεν υπάρχει καμία παρουσία του κράτους στα Εξάρχεια, δεν είχε γίνει ποτέ ξανά παρέλαση με καλάσνικοφ στον δρόμο στα Εξάρχεια, επί καμίας κυβερνήσεως». Ερωτηθείσα σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από δημοσίευμα με επίκεντρο τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στα στελέχη της ΝΔ είναι κάτι το οποίο δε θα περάσει, γιατί ο κόσμος είναι πονηρεμένος και ξέρει πάρα πολύ καλά. Υπάρχει και μία αλήθεια για εμάς τους πολιτικούς και για όποιον έχει πολιτικό γραφείο. Κι εγώ έχω π.χ. σε συγκεκριμένο δρόμο, με συγκεκριμένη διεύθυνση, που μπαίνει όποιος θέλει. Δεν έχω αστυνομικό στην είσοδο να ζητάει ποινικό μητρώο για όποιον μπαίνει».

 

Previous Στη Σκωτία το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο του κόσμου
Next Τζεμίλ Τουράν,Παρουσίαση Του Έργου Του Συγγραφέα, Δημοσιογράφου, Αγωνιστή
All24 Team
About the author

All24 Team

No Comment

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.