Η Κατερίνα Παπακώστα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ


Η Κατερίνα Παπακώστα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ , κατόπιν απόφασης του Προέδρου…

του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής  Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτησή της χθες στην Ολομέλεια της Βουλής – κόντρα στην απόφαση του κόμματός της να καταψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των ενόπλων δυνάμεων – να πάρει τον λόγο και να δηλώσει ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίπλοκα, όταν ο Πάνος Καμμένος σε μια κίνηση πολιτικής «αβροφροσύνης» για τα θερμά λόγια της κυρίας Παπακώστα, την προσκάλεσε στο υπουργείο προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο γαλάζιο επιτελείο σήμανε συναγερμός, με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Πανο Καμμένο, να ζητάει τον λόγο και να σπεύδει να διευκρινήσει ότι «κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».

Τελικά η Κατερίνα Παπακώστα, εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας διευκρινίσεις – εξηγήσεις για το χθεσινό περιστατικό, επισημαίνοντας ότι την συμμετοχή της στις επιτροπές της Βουλής, την ορίζει η Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και όχι Πάνος Κάμμενος αλλά όπως αποδείχθηκε οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Previous Παράνομες καρατομήσεις στελεχών στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» , καταγγέλλει ο Βασίλης Οικονόμου - Ερώτηση στη Βουλή
Next Νότης Μαριάς προς Β. Ντομπρόφσκις: Χρειάζεται αλλαγή πορείας στην Ευρωζώνη
All24 Team
About the author

All24 Team

No Comment

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.