Νότης Μαριάς προς Β. Ντομπρόφσκις: Χρειάζεται αλλαγή πορείας στην Ευρωζώνη


Χρειάζεται αλλαγή πορείας στην Ευρωζώνη διαμήνυσε στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής B. Ντομπρόφσκις…

ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 25 Οκτωβρίου 2017.

Ο Νότης Μαριάς, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Κύριε Ντομπρόφσκις, η οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης που στηρίζεται στη λιτότητα και στη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή έχει αποτύχει. Το αποδεικνύει η οικονομική διάλυση του ευρωπαϊκού νότου, που γέμισε με εκατομμύρια φτωχούς και με τεράστιες στρατιές ανέργων. Το αποδεικνύει η Ελλάδα, την οποία η τρόικα μετέτρεψε σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο με συντάξεις και μισθούς πείνας, με τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, με την αρπαγή των σπιτιών των Ελλήνων από τα κοράκια.

Το αποδεικνύει η Γερμανία, η οποία συσσωρεύει τεράστια εμπορικά πλεονάσματα λόγω της Ευρωζώνης».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ταυτόχρονα, τα δομικά και θεσμικά ελλείμματα της Ευρωζώνης εντείνουν τα οικονομικά αδιέξοδα, αυξάνουν τα ελλείμματα, καθώς και το τεράστιο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος».

Κατέληξε δε επισημαίνοντας: «Επιπλέον κύριε Ντομπρόφσκις, το μοντέλο ανταγωνιστικότητας που εσείς προωθείτε, στηρίζεται στο Σύμφωνο Ευρώ+, το οποίο οδηγεί στην κινεζοποίηση των ευρωπαϊκών μισθών και στην αύξηση της δυστυχίας. Χρειάζεται αλλαγή πορείας. Χρειάζεται δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, διαγραφή του επονείδιστου χρέους και αύξηση των κοινωνικών δαπανών».

Previous Η Κατερίνα Παπακώστα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ
Next Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος
All24 Team
About the author

All24 Team

No Comment

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.