Όχι άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας – Επίδομα θέρμανσης και για όσους βάλουν πετρέλαιο τον Φεβρουάριο | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ είπε ότι όσοι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δήλωσαν τον IBAN σήμερα, θα πληρωθούν το απόγευμα.

Ερωτηθείς για τα τέλη κυκλοφορίας, η πληρωμή των οποίων πρέπει να γίνει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, είπε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι σκέψη για να δοθεί νέα παράταση, ούτε σενάριο για στοχευμένες μειώσεις ή διευκολύνσεις στην πληρωμή.

Σε ότι αφορά την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, είπε ότι όσοι από τους περίπου 25.000 δικαιούχους που δεν είχαν δώσει ακόμη το IBAN το έκαναν μέχρι τις 10:00 σήμερα το πρωί, θα πάρουν τα χρήματα τους το απόγευμα. Πρόσθεσε ότι όπως υπήρξε πρόβλεψη για όσους έβαλαν πετρέλαιο τον Ιανουάριο του 2021, θα υπάρξει πρόβλεψη και για αυτούς που θα βάλουν πετρέλαιο τον Φεβρουάριο.

Αναφερόμενος στην υποχρέωση για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε ύψος τουλάχιστον 30% του εισοδήματος, είπε «αυτό θα αποφασιστεί όταν υπάρχουν και θα εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα για τις συναλλαγές την περίοδο της πανδημίας».

Σε ότι αφορά τα τεκμήρια διαβίωσης λόγω των μειωμένων εισοδημάτων σε όσους πλήττονται από την οικονομική κρίση, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για αλλαγές και αντιπαράθεσε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 21 εκ. ευρώ, με τα 11 εκ. ευρώ να αφορούν νοικοκυριά.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η Κυβέρνηση «καλύπτει μέρος των απωλειών όσων πλήττονται από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των απωλειών».

Για την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων, παρέπεμψε στο καλοκαίρι όταν και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ενώ για τις επιταγές που σφραγίστηκαν μέσα στον Ιανουάριο και πριν τη νομοθετική ρύθμιση για την παράταση στην πληρωμή τους, είπε ότι η ρύθμιση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

Τέλος, για το ότι η Αττική φέρεται να είναι ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown, είπε ότι το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το όποιο δημοσιονομικό κόστος.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα