Όταν ο μητροπολίτης Ιερισσού έλεγε ότι… δεν κολλάει κορονοϊό [βίντεο]

Μοιραστειτε το

Προσοχή και χρήση μάσκας εντός και εκτός ναών ζητά από τους πιστούς ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όμως η άποψή του για την ασθένεια και την Εκκλησία ήταν… ελαφρώς διαφορετική πριν από μερικούς μήνες.

Τον Απρίλιο, στις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας και του lockdown, η Εκκλησία και οι ιερωμένοι είχαν αντιδράσει οργισμένα στο κλείσιμο των ναών και τα περιοριστικά μέτρα και ο μητροπολίτης Θεόκλητος είχε εκφράσει δημοσίως την αγανάκτησή του.

Μάλιστα, όπως καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο ο μητροπολίτης ανέφερε ότι είχε κοινωνήσει πολύ κόσμο και είχε λάβει θεία κοινωνία και ο ίδιος, αλλά δεν είχε κολλήσει κορονοϊό. 

Καλούσε, ακόμη, τους γιατρούς να τον εξετάσουν, ενώ έστελνε και μήνυμα στην κυβέρνηση πως τυχόν προσπάθειες ταπείνωσης της Εκκλησίας δεν θα περάσουν και θα «τους κοπεί το χέρι» (κατά τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου).

Τώρα, βέβαια, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό συστήνει προσοχή, μάσκες και… προσευχή.

Την ίδια στιγμή, η ανησυχία τους κόλπους της Εκκλησίας μεγαλώνει, καθώς ο μητροπολίτης έδωσε το «παρών» στη λειτουργία στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετείχαν – εκτός από τον κ. Θεόκλητο – αρκετοί ιεράρχες, ανάμεσά τους ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Γρεβενών Δαυίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών δε φορούσαν προστατευτικές μάσκες. Την ίδια ημέρα, έξω από τον Ιερό Ναό είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, οι οποίοι περίμεναν, σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να τηρούν καν τις απαραίτητες αποστάσεις, για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου ή να κοινωνήσουν.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...