Όλοταχώς… 50 χρόνια πίσω τα δικαιώματα στις ΗΠΑ

Μοιραστειτε το

Ανατροπές προοδευτικών νόμων, όπως αυτός της νομιμοποίησης των αμβλώσεων, προοιωνίζεται ενδεχόμενη έγκριση του διορισμού της εκλεκτής του Ντόναλντ Τραμπ δικαστού, Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, ως μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, αφότου έμεινε ορφανή η έδρα της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, γνωστής και με το προσωνύμιο «Κυρία Δικαιοσύνη». 

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανοιχτό ένα τέτοιο σενάριο, προαναγγέλλοντας σχεδόν την προσβολή, μεταξύ άλλων, του νόμου για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων του 1973. «Είναι σίγουρα εφικτό», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς αν η Έιμι Μπάρετ θα συμμετάσχει σε μιαν απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για την ανατροπή της Roe v. Wade του 1973, της απόφασης σταθμό του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που νομιμοποίησε την άμβλωση σε εθνικό επίπεδο.

«Είναι σίγουρα συντηρητική στις απόψεις της, στις αποφάσεις της και θα πρέπει να δούμε πώς όλα αυτά λειτουργούν, αλλά νομίζω ότι θα λειτουργήσει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Fox & Friends Weekend σχολιάζοντας την υποψήφια που επέλεξε για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Αν η Γερουσία εγκρίνει, όπως αναμένεται, την εκλεκτή του Τραμπ, θα δώσει στους συντηρητικούς μια επιβλητική πλειοψηφία 6-3 στο Δικαστήριο «για ζητήματα ζωής», επιβεβαίωσε ο μεγιστάνας πρόεδρος: «Είναι σίγουρα δυνατό. Και ίσως το κάνουν με διαφορετικό τρόπο. Ίσως θα το (τον νόμο για τις αμβλώσεις) επέστρεφαν στις πολιτείες. Απλά δεν ξέρετε τι θα συμβεί».

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων, προοδευτικοί και Δημοκρατικοί φοβούνται ότι ο αυστηρός καθολικισμός της δικαστού από την Ιντιάνα και οι συντηρητικές απόψεις θα χρωματίσουν τυχόν αποφάσεις σχετικά με το δικαίωμα στην άμβλωση σε οποιαδήποτε από τις 17 υποθέσεις που βρίσκονται επί του παρόντος στα δικαστήρια.

Ανησυχούν επίσης για το Obamacare, τον νόμο για την Προσιτή Οικονομικά Υγειονομική Περίθαλψη, που παρέχει δωρεάν ασφάλιση υγείας σε εκατομμύρια κόσμου, την ακύρωση του οποίου έχει ζητήσει η κυβέρνηση Τραμπ και η υπόθεση θα βρεθεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 10 Νοεμβρίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές βιάζονται να εγκρίνουν τον διορισμό της Μπάρετ πριν τις εκλογές, στις 3 Νοεμβρίου. Οι Δημοκράτες αντιτίθενται σε αυτό το χρονοδιάγραμμα, επικαλούμενοι και δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία του κόσμου συμφωνεί ότι ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει να επιλέξει τον αντικαταστάτη της RGB, η οποία πέθανε σε ηλικία 87 ετών, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τραμπ στη θητεία του έχει ήδη διορίσει δύο συντηρητικούς στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο δεύτερος ήταν ο Μπρετ Κάβανο, του οποίου η έγκριση προκάλεσε πολιτική θύελλα, μετά τις εναντίον του καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση, τις οποίες αρνήθηκε συλλήβδην.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...