Όλοι εναντίον Τραμπ κι ο Τραμπ εναντίον όλων

Μοιραστειτε το

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν και μετά τον αρχικό του ενθουσιασμό για τα σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer νέα, ξέσπασε μέσω του προσφιλούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της εταιρείας, αλλά και κατά του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο οποίος έδωσε επείγουσα έγκριση κυκλοφορίας στο φάρμακο bamlanivimab της φαρμακευτικής εταιρείας Eli Lilly, ένα μονοκλωνικό τεχνητό αντίσωμα το οποίο ενισχύει τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του νέου κορονοϊού.

Με τρία τιτιβίσματα, ο Ντόναλντ Τραμπ «περνάει γενεές 14» αρχικά την Pfizer, τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες και τον FDA επειδή, όπως υποστηρίζει, εσκεμμένα καθυστέρησαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου, για μετά τις εκλογές. Στη συνέχεια, αναφέρεται στον Μπάιντεν, εκτιμώντας ότι αν ήταν εκείνος πρόεδρος το προηγούμενο διάστημα, ο κόσμος θα περίμενε για τουλάχιστον ακόμη δύο χρόνια πριν εγκριθεί το εμβόλιο, υπονοώντας ότι με τον ίδιο πρόεδρο οι διαδικασίες υπήρξαν πολύ πιο γρήγορες και κορυφώνει την επίθεσή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν «δάκτυλος» του νέου Αμερικανού προέδρου και των Δημοκρατικών που εμπόδισε την ανακοίνωση των νέων για το εμβόλιο πριν τις εκλογές.

«Όπως έχω πει, η Pfizer και άλλοι, θα ανακοίνωναν τα αποτελέσματα για το εμβόλιο μετά τις εκλογές γιατί δεν είχαν το κουράγιο να το κάνουν νωρίτερα. Οπως και ο FDA που θα έπρεπε να κάνει τις ανακοινώσεις νωρίτερα, όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά για να σώσει ζωές», γράφει στο ένα tweet.
 

«Αν ο Τζο Μπάιντεν ήταν πρόεδρος, δεν θα είχατε το εμβόλιο για άλλα δύο χρόνια, ούτε ο FDA θα το είχε εγκρίνει τόσο γρήγορα. Η γραφειοκρατία θα είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές».

​«Ο FDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελαν να είμαι εγώ που θα τους κερδίσω με το εμβόλιο πριν τις εκλογές και γι’ αυτό βγήκε η είδηση πέντε ημέρες αργότερα. Όπως τα έλεγα τόσο καιρό».
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...