«Όλα καλά» στα Διαβατά για τη Νικολάου, παρά τα δεκάδες κρούσματα

Μοιραστειτε το

Μπορεί η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να άργησε δύο εβδομάδες να ασχοληθεί με την κατάσταση στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, τα κρούσματα να έχουν ήδη φτάσει τα 66, τα rapid test να έχουν γίνει μόλις σε 150 από τους 560 κρατουμένους και το σωφρονιστικό κατάστημα να μην έχει καν γιατρό, ωστόσο η Σοφία Νικολάου δηλώνει πως η κατάσταση είναι «ελεγχόμενη». 

Η κ. Νικολάου επισκέφθηκε το μεσημέρι το κατάστημα κράτησης της Θεσσαλονίκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι τα 59 από τα συνολικά 66 κρούσματα αφορούν κρατούμενους και τα 7 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, καθώς και ότι όλοι οι «θετικοί» κρατούμενοι είναι ασυμπτωματικοί.

«Η κατάσταση είναι, παρόλο που σας φαίνεται παράξενο και παράταιρο, ελεγχόμενη» υποστήριξε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία μέχρι χθες τηρούσε σιγή ιχθύος για το θέμα, παρά το γεγονός ότι οι κρατούμενοι είχαν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης από τις 27 Οκτωβρίου, για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. 

Η κ. Νικολάου υποσχέθηκε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν καθολικά τεστ, τόσο στους κρατούμενους όσο και στο προσωπικό. Είπε επίσης ότι γίνονται απολυμάνσεις κάθε μέρα, καθώς και ότι ήδη έχει χορηγηθεί υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Σημειώνεται ότι οι κρατούμενοι τόνιζαν πως μέχρι πρόσφατα στις φυλακές δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας για τους ίδιους, ενώ μόλις προχθές τους έδωσαν μια χάρτινη μάσκα μιας χρήσης και ένα ζευγάρι χειρουργικά γάντια. 

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά της κ. Νικολάου στην αύξηση των κρουσμάτων στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης, την οποία επιχείρησε να συνδέσει με τα περιστατικά μολύνσεων εντός των φυλακών, αγνοώντας τα αυστηρά μέτρα προστασίας που πρέπει να ισχύουν σε αυτές τις δομές: «Στη φυλακή εργάζονται και περίπου 250 άνθρωποι, οι οποίοι είναι από την κοινωνία κι έρχονται να εργαστούν εδώ. Όταν “κοκκινίζει” η Θεσσαλονίκη περιμένεις να σου “κοκκινίσει” το κατάστημα κράτησης στην πόλη αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...