Όγδοος στον κόσμο σε τίτλους ο Ολυμπιακός τη δεκαετία 2011-20

Μοιραστειτε το

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην όγδοη θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε τίτλους, στη διάρκεια της δεκαετίας 2011-20, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Η πειραϊκή ομάδα μετρά οκτώ τρόπαια σε αυτό το διάστημα, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα συνεχώς από το 2011 έως το 2017 και το 2020, όπως και άλλες 13 ομάδες που μέτρησαν τον ίδιο αριθμό πρωταθλημάτων και είναι οι:

Μπάγερν (Γερμανία), Σαχτάρ (Ουκρανία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία), Γκουαντζού Εβεργκράντε (Κίνα), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Λίνκολν (Γιβραλτάρ), Κομουνικατσιόνες (Γουατεμάλα), Χορόγια (Γουινέα), Ολίμπια (Ονδούρα), Σέριφ (Μολδαβία), Ιστικλολ (Τατζικιστάν), Δε Νιου Σεντς (Ουαλία).

Το απόλυτο ρεκόρ στη δεκαετία, με δέκα τίτλους, κατέχει μια ομάδα από τη Νικαράγουα, η Ρεάλ Εστέλι. Στο ίδιο διάστημα (2011-20)  συμμετείχε σε 14 πρωταθλήματα (Apertura-Clausura).

Από το 2011 έως το 2016 κατακτούσε έναν τίτλο ετησίως και τους έκανε δύο τη χρονιά από το 2017 έως το 2020. Ακολουθούν, με εννέα τίτλους, άλλες έξι ομάδες, οι ακόλουθες:

Γιουβέντους (Ιταλία), Σέλτικ (Σκωτία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μπαντίτς (Μπελίζ), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Τουπάπα Μαραερένγκα (Νήσοι Κουκ).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...