Ωδή σε μία νομικό γίγαντα

Μοιραστειτε το

Υπό τους ήχους του βιολιού μαζεύεται το πλήθος έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον για να αποτίσει φόρο τιμής στην Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ. 

Ο Τραμπ επαίνεσε την Γκίνσμπεργκ ως «νομικό γίγαντα… Οι αποφάσεις της ορόσημο, η πλήρης αφοσίωση στη δικαιοσύνη και η θαρραλέα της μάχη κατά του καρκίνου εμπνέουν όλους τους Αμερικανούς».

Ποια ήταν

REUTERS/YURI GRIPAS

Η Γκίνσμπεργκ που υπηρέτησε στη θέση για 27 έτη θεωρούνταν ηγέτιδα φυσιογνωμία του φιλελεύθερου στρατοπέδου (4 στο 9μελές δικαστήριο). Πέθανε ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο στο σπίτι της στην Ουάσιγκτον, κοντά στην οικογένειά της. 
Ο διορισμός δικαστών στις ΗΠΑ είναι πολιτικό ζήτημα και ο πρόεδρος είναι αυτός που αποφασίζει το ποιος/ποια θα τοποθετηθεί. Η Γερουσία ύστερα ψηφίζει για να επικυρώσει ή να απορρίψει την επιλογή του προέδρου.

Δημοσκόπηση

Η πλειονότητα ων Αμερικανών, ανάμεσά τους και πολλοί Ρεπουμπλικανοί, επιθυμούν ο νικητής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου να ορίσει τον διάδοχο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση Reuters/Ipsos.

Η εθνικής εμβέλειας δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, μετά την ανακοίνωση του θανάτου της εμβληματικής δικαστού και δείχνει ότι πολλοί Αμερικανοί είναι αντίθετοι με το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο έχει την υποστήριξη πολλών ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, να προχωρήσει εσπευσμένα σε έναν νέο διορισμό μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου διασφαλίζοντας συντηρητική πλειοψηφία 6 προς 3 για τα επόμενα πολλά χρόνια.

REUTERS/ALEXANDER DRAGO

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 62% των ενηλίκων Αμερικανών συμφωνούν ότι το κενό πρέπει να πληρωθεί από τον κινητή των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ενώ το 23% δεν συμφωνούν και οι υπόλοιποι δεν έχουν άποψη.

Οκτώ στους 10 Δημοκρατικοί και 5 στους 10 Ρεπουμπλικανοί συμφωνούν ότι ο διορισμός πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές.

REUTERS/ANDREW KELLY

Ένα κολάρο jabot (αυτό που φορούν οι δικαστές) έχει τοποεθτηθεί στο άγαλμα του Fearless Girl (Ατρόμητο Κορίτσι) προς τιμήν της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

naftemporikigr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...