Ψυχρή εισβολή μέχρι την Τρίτη

Μοιραστειτε το

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας ρίχνει σημαντικά τη θερμοκρασία και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη.

Ενδεικτικά, σήμερα, Κυριακή, οι μέγιστες θερμοκρασίες εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν σε σχέση με εκείνες του Σαββάτου 27/02 έως και 10 βαθμούς κατά τόπους.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στο Νότιο Ιόνιο και στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην Εύβοια και στις Σποράδες, από το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο και προς το βράδυ στα ανατολικά ηπειρωτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15, στη Θεσσαλία από -2 έως 17, στην Ήπειρο από 0 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 3 έως 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα ανατολικοί με ίδιες εντάσεις και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις βραδινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5-6μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και μετά το μεσημέρι νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ στην πόλη και 5-6 μποφόρ στα ανοικτά του Θερμαϊκού. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...