Ψηφιακό πορτοφόλι: Πώς οι mobile πληρωμές γίνονται ο «κανόνας» στη νέα πραγματικότητα

Μοιραστειτε το

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι αλλαγές που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα και οι οποίες συνεχίζουν να αποτελούν μέρος της νέας μας καθημερινότητας, μας ώθησαν ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία και μας έφεραν ένα βήμα πιο κοντά στο ψηφιακό «αύριο», το οποίο ενδεχομένως θα γνωρίζαμε μερικά χρόνια αργότερα.

Ακόμη και εκείνοι οι οποίοι δεν ήταν εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, χρειάστηκε να στραφούν στο διαδίκτυο και σε digital λύσεις, προκειμένου να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους, να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους και να εξυπηρετούν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Πράγματι, τους τελευταίους μήνες και λόγω των νέων συνθηκών στη ζωή μας, τα «έξυπνα» κινητά μας μετατράπηκαν σε πολυεργαλεία με τα οποία πραγματοποιούμε πλέον σε καθημερινή βάση, ακόμη και τις πιο απλές μας συναλλαγές. Όλα αυτά με ένα «κλικ» ή με ένα «άγγιγμα» στην οθόνη των smartphone μας.
Κάνοντας τις συναλλαγές μας πιο γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς
Ουσιαστικά, οι mobile πληρωμές έγιναν ο «κανόνας» στη νέα πραγματικότητα, ανοίγοντας τον δρόμο προς μία νέα εποχή στις συναλλαγές και δη, προς μία πιο άνετη ψηφιακή καθημερινότητα.

Με την ανάγκη για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακά εργαλεία να είναι πλέον επιτακτική όμως, υπάρχει ένας παράγοντας που όλοι αξίζει να λάβουμε υπόψη μας. Ο λόγος για την ασφάλεια στις συναλλαγές μας.
Θέλουμε να γνωρίζουμε ότι κάθε μας mobile πληρωμή θα είναι γρήγορη, εύκολη, αλλά πάνω από όλα, απολύτως ασφαλής. Αυτός είναι, λοιπόν, ο λόγος που όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι παίρνουν το τελευταίο διάστημα την απόφαση να αποκτήσουν το δικό τους ψηφιακό πορτοφόλι.

Τι είναι το ψηφιακό πορτοφόλι και γιατί συνιστά έναν πολύτιμο «σύμμαχο» στη νέα μας καθημερινότητα; Επί της ουσίας, πρόκειται για μία καινοτόμο, digital υπηρεσία, που απελευθερώνει τις πληρωμές μας. Και αυτό διότι αρκεί ένα πέρασμα του κινητού μας από ένα POS για να ολοκληρώσουμε μία συναλλαγή. Μια διευκόλυνση που τώρα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν και οι κάτοχοι Android συσκευών στην Ελλάδα, μέσα από το ψηφιακό πορτοφόλι της Edenred για Android συσκευές, που ήρθε για να απελευθερώσει τις mobile πληρωμές με κάρτα Ticket Restaurant®.

Απολαμβάνοντας μια νέα εμπειρία mobile πληρωμών

Στην πραγματικότητα, μέσα από αυτή την κίνηση και σε συνέχεια του Apple Pay, η Edenred – η κορυφαία πλατφόρμα υπηρεσιών και πληρωμών και καθημερινός συνεργάτης για τον επιχειρηματικό κόσμο – μεταμορφώνει τις Android συσκευές σε μέσα ανέπαφων συναλλαγών, μέσα από την εφαρμογή MyEdenred®.

Πώς όμως, λειτουργεί το ψηφιακό πορτοφόλι των καρτών της Edenred και πώς μπορεί να μας διευκολύνει και να κάνει τις mobile συναλλαγές μας ακόμη πιο ασφαλείς;
Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στο κομμάτι της ασφάλειας, είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε πως το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στην περίπτωση των πληρωμών μέσω Edenred Pay, είναι το ότι οι πληροφορίες της κάρτας δεν αποθηκεύονται στη συσκευή και συνεπώς, δεν μεταφέρονται ποτέ στο κατάστημα. Στα πλεονεκτήματα της εν λόγω επιλογής, περιλαμβάνεται δε και το ότι οι συναλλαγές διατηρούνται ασφαλείς και εμπιστευτικές μέσω ενός μοναδικού διακριτικού δεδομένων, που χρησιμοποιείται για κάθε συναλλαγή ξεχωριστά.

Εκτός όμως από ασφάλεια, όπως προαναφέραμε, ο καινοτόμος αυτός τρόπος πληρωμών μας προσφέρει επίσης ευκολία και αμεσότητα στις συναλλαγές, ενώ είναι και ο ίδιος εξίσου εύχρηστος. Τα πρώτα βήματα προς έναν πιο ασφαλή και σύγχρονο τρόπο πληρωμών, είναι απλά. Για να κάνουμε την αρχή, αρκεί να «κατεβάσουμε» δωρεάν την εφαρμογή MyEdenred® στην Android συσκευή μας. Στη συνέχεια, για να απολαύσουμε μια νέα εμπειρία mobile πληρωμών, θα χρειαστεί απλώς να επιλέξουμε την κάρτα Ticket Restaurant® και στη συνέχεια «Εγκατάσταση Edenred Pay». Από εκεί και πέρα, είμαστε έτοιμοι να την χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα, που διαθέτουν τερματικό ανέπαφων συναλλαγών, προσεγγίζοντας απλώς το κινητό μας τηλέφωνο στο POS. Για να πραγματοποιήσουμε δηλαδή συναλλαγές με Edenred Pay, αρκεί ουσιαστικά να ξεκλειδώσουμε το κινητό μας και να το πλησιάσουμε στο POS. Γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

Το γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Edenred δίνει τώρα αυτή τη δυνατότητα και στους κατόχους Android συσκευών, δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό – ειδικότερα αν λάβουμε υπόψη μας τα νέα δεδομένα στη ζωή μας και τις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργήσει, σε πολλά επίπεδα.

Οι δηλώσεις του κυρίου Θάνου Αμπάζη, ΙΤ Director της Edenred, είναι χαρακτηριστικές. Διότι σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Αμπάζη, «τους τελευταίους μήνες, οι νέες συνθήκες που βιώνουμε έχουν δημιουργήσει μία νέα καθημερινότητα και έναν τρόπο ζωής ο οποίος απαιτεί ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα από μέρους μας» και «στην Edenred αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι να σχεδιάζουμε και να προσφέρουμε καινοτόμες, πρακτικές και εύχρηστες λύσεις για όλους». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «την περίοδο αυτή λοιπόν που -περισσότερο από ποτέ η ανάγκη για πρόσβαση σε ψηφιακά εργαλεία είναι επιτακτική- παρουσιάζουμε, σε συνέχεια του Apple Pay, το νέο ψηφιακό πορτοφόλι Edenred Pay, για κατόχους καρτών Ticket Restaurant® με Android συσκευή, παρέχοντας έτσι την υπηρεσία πληρωμών μέσω ηλεκτρονικού πορτοφολιού στο 100% των κατόχων καρτών Ticket Restaurant®». Για να λύσει τα χέρια όλων μας, θα προσθέσουμε εμείς…

Μια νέα εποχή συναλλαγών, λοιπόν, μόλις ξεκίνησε και κάνει πιο «έξυπνες», άμεσες και ασφαλείς τις πληρωμές μας. Το σίγουρο είναι πως το ψηφιακό πορτοφόλι της Edenred για Android συσκευές, ήρθε για να απελευθερώσει τις mobile πληρωμές μας, να αναβαθμίσει την καθημερινότητά μας και κυρίως, να μας δώσει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε πιο γρήγορες, εύκολες και ασφαλείς συναλλαγές, κάτι που όλοι μας έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την περίοδο που διανύουμε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...