Ψήφος εμπιστοσύνης στον Άντονι Φάουτσι

Μοιραστειτε το

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από τον ειδικό για τις λοιμώδεις νόσους να παραμείνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Επίσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι θα εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού όταν ο Δρ. Φάουτσι ενημερώσει πως αυτό είναι ασφαλές και ότι θα το κάνει δημόσια.

Ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής Αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων είναι ένας από τους πλέον σεβαστούς επιστήμονες των ΗΠΑ. Παρότι είναι μέλος του κλιμακίου που σχημάτισε ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχει υποστεί επανειλημμένα σφοδρές επιθέσεις από τον μεγιστάνα, ο οποίος εξαρχής υποβαθμίζει στις δημόσιες τοποθετήσεις του την πανδημία.

Στη χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία, με πάνω από 275.000 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 και περίπου 14 εκατομμύρια μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ο Τζο Μπάντεν είπε ότι θα ζητήσει από τους Αμερικανούς, την ημέρα που θα αναλάβει την εξουσία, να φορούν οπωσδήποτε μάσκα σε δημόσια κτίρια, σε δημόσιους χώρους, στις συγκοινωνίες, για 100 ημέρες, όσο θα συνεχίζεται ο εμβολιασμός. «Για εκατό ημέρες· όχι για πάντα. Πιστεύω πως έτσι θα δούμε σημαντική μείωση» των κρουσμάτων, εξήγησε ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέγραψαν χθες Πέμπτη πάνω από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα σε μια ημέρα, απόλυτο εθνικό και παγκόσμιο ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν πάνω από 2.900 θάνατοι, ένας από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς θυμάτων στη χώρα ως τώρα.

Οι ΗΠΑ, αντιμέτωπες με τρομακτική νέα έξαρση της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες, ξεπέρασαν δύο φορές το όριο των 200.000 κρουσμάτων μέσα σε μια ημέρα τον περασμένο μήνα. Ποτέ όμως δεν είχαν φθάσει στο επίπεδο που καταγράφηκε χθες.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, που ξεπέρασε την Τετάρτη το όριο των 100.000, για πρώτη φορά, δεν παύει να αυξάνεται. Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία αυξάνονται με ταχύτητα στις τέσσερις πολυπληθέστερες πολιτείες (Καλιφόρνια, Φλόριντα, Νέα Υόρκη, Τέξας), σύμφωνα με το COVID Tracking Project.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...