Χωρίς ελαφρυντικά η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την πορεία της δίκης. Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που ανακοινώθηκε, εξαιρεί από κάθε ελαφρυντική περίσταση όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. Οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Kανένα ελαφρυντικό και στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από 5 έως 10 χρόνια.

Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν για τους: Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Μαρία, Παπαδόπουλο, Χατζηδάκη, Δήμο, Σκάλκο, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Μίχο και Αρβανίτη.

Το Live της ημέρας


 

► Για τη δολοφονία Φύσσα

Κανένα ελαφρυντικό δεν δόθηκε σε Πατέλη, Καζαντζόγλου, Άγγο, Κομιανό, Κορκοβίλη, Μιχάλαρο, Σταμπέλο, Τσαλίκη, Θ. Τσόρβα και Ν. Τσόρβα, οι οποίοι για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση θα αντιμετωπίσουν ποινή από πέντε έως δέκα χρόνια συν την ποινή για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε μόνο στους Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη (μετεφηβικής ηλικίας) και Δήμου, Σκάλκο (μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς), οι οποίοι για το αδίκημα της ένταξης θα αντιμετωπίσουν ποινές ένα έως πέντε χρόνια (θα προστεθούν οι ποινές για τα υπόλοιπα αδικήματα).

► Για την επίθεση στο ΚΚΕ

Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους Αντωνακόπουλο, Καστρινό και Πανταζή, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν ποινή πέντε έως δέκα ετών για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Αντίθετα, στον Χατζηδάκη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και θα του επιβληθεί ποινή 1 έως πέντε χρόνια για το ίδιο αδίκημα.

► Για τους Αιγύπτιους αλιεεργάτες

Σε τρεις από τους τέσσερις καταδικασθέντες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Πρόκειται για τους Ευγενικό, Μαρία και Παπαδόπουλο, Ως εκ τούτου θα αντιμετωπίσουν ποινές που θα κυμαίνονται από ένα έως πέντε χρόνια για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης συν την ποινή κάθειρξης που θα τους επιβληθεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Αντίθετα, στον πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Τάσο Πανταζή, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη ποινή κάθειρξης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...