«Χτύπημα στη Δημοκρατία» η δολοφονία Καραϊβάζ: Η αντίδραση των κομμάτων και Ευρωπαίων αξιωματούχων

Μοιραστειτε το

Την οργή και τη θλίψη τους για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ εκφράζουν κόμματα και εκπρόσωποι των κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζητούν την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, στον Άλιμο λίγα μέτρα από το σημείο, όπου πάρκαρε το αυτοκίνητό του.

Η είδηση του θανάτου του αστυνομικού ρεπόρτερ προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Άμεση ήταν και η αντίδραση των εκπροσώπων των κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και Ευρωπαίων Αξιωματούχων.

Πελώνη: «Η δολοφονία Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους»

«Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι «οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Η κυρία Πελώνη προσέθεσε: «Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Έκρηξη εγκληματικότητας επί των ημερών Χρυσοχοΐδη- Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του γνωστού δημοσιογράφου.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφέροντας πως επί των ημερών του έχουμε δει πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».

Χρηστίδης: Χτύπημα στη Δημοκρατία – Διαλεύκανση το συντομότερο δυνατό

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό», σημείωσε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

ΚΚΕ: Αποτρόπαια πράξη – Να αποκαλυφθούν άμεσα τα κίνητρα των δραστών

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, ενώ ζητά την άμεση διερεύνηση και αποκάλυψη των δραστών και των κινήτρων τους.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Απεχθής, δειλή πράξη – Η ελευθερία του Τύπου ίσως η πιο ιερή από όλες

Την ελπίδα να βρεθούν οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ και να οδηγηθούν σύντομα στη δικαιοσύνη εξέφρασε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συλλυπητήριο μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter έκανε λόγο για την ιερότητα της Ελευθερίας του Τύπου, τονίζοντας ότι η εκτέλεση του γνωστού δημοσιογράφου αποτέλεσε πράξη δειλίας. Μάλιστα, το μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν, ήταν γραμμένο στα ελληνικά.

«Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια», ανέφερε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε:

«Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη».

Το μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν στα ελληνικά:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σασσόνι: Είμαι συντετριμμένος – Να αποσαφινιστεί εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του

Να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σχέση με τη δουλειά του ζητεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα ο Νταβίντ Σασσόλι αναφέρει:

«Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Γιούροβα: Να απονεμηθεί δικαιοσύνη

Την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζητεί η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα.

Ειδικότερα σημειώνει: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τις αναφορές ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε στη Αθήνα. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του. Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να εγγυηθεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραϊβάζ: Του έριξαν τη «χαριστική βολή στο κεφάλι» – Μισθωμένους εκτελεστές βλέπει η ΕΛΑΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...