Χρ. Ταραντίλης: Προτεραιότητα το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Μοιραστειτε το

«Είναι προφανές πως διανύουμε ένα κρίσιμο διάστημα στην διάρκεια του οποίου συνεχίζεται τόσο η άμυνα όσο και η επιχείρηση «Ελευθερία», ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Ο κ. Ταραντίλης επανέλαβε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης.

«Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις. Αυτές, θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα -όπως τόνισε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός- είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων», ανέφερε.

Ο αριθμός των εμβολιασμών είναι δυναμικός

Όσον αφορά την επιχείρηση «Ελευθερία», οι εμβολιασθέντες ξεπέρασαν τους 107.000 στη χώρα μας και τους 15.000 μόνο χτες.

Ο αριθμός των εμβολιασμών είναι δυναμικός και εξαρτάται από τις δόσεις που παίρνουμε, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όσα περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται, φροντίζοντας πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα, ώστε να είναι εξασφαλισμένη για όλους η δεύτερη δόση.

Προκειμένου να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, δημιουργήθηκε μηχανισμός αναπλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από ραντεβού που δεν γίνονται, θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, που θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης.

Τρία ζητήματα για το εμβόλιο στην Σύνοδο Κορυφής

Επιπροσθέτως, ήδη από χθες προστέθηκαν στον μηχανισμό 65 Κέντρα Υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό συμβούλιο, σήμερα ο πρωθυπουργός θα θέσει τρία επιμέρους ζητήματα σχετικά με την ταχύτερη έγκριση εμβολίων της AstraZeneca, την πίεση προς την Pfizer για επιτάχυνση εμβολίων, και ου πιστοποιητικού εμβολιασμού με στόχο την ευκολότερη μετακίνηση από κράτος σε κράτος.

«Στόχος δεν είναι να χωρίσουμε τους πολίτες σε όσους έχουν εμβολιαστεί και μη», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μεταλλάξεις και μέτρα

Σχετικά με το αν έχει νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας τώρα που άνοιξε το λιανεμπόριο, ο κ. Ταραντίλης ανέφερε πως«Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα υπάρχοντα μέτρα» και πρόσθεσε πως η πανδημία μπορεί να επεκταθεί πολύ εύκολα, ενώ το αντίθετο είναι κάτι πολύ πιο δύσκολο.

«Είναι σημαντικό να κρατήσουμε την πανδημία ελεγχόμενη», σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις.

«Οι μεταλλάξεις μπορεί να αντιμετωπίζονται από τα εμβόλια, αλλά έχουν κάποια συγκεκριμένη χαρακτηριστικά, όπως έντονη μεταδοτικότητα και γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Μεγάλη αγωνία για τα σχολεία

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα σχολεία, ο κ. Ταραντίλης εξέφρασε την αγωνία της κυβέρνησης για τα σχολεία.

«Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον φυσικό χώρο διδασκαλίας, όσο πετυχημένη κι αν είναι. Γι΄αυτό κιόλας εκφράζουμε την αγωνία μας και σε κάθε περίπτωση θα έχουμε την εισήγηση της επιτροπής αύριο».

Ο κ. Ταραντίλης διευκρίνισε πως «ακόμη δεν μπορούμε να μετρήσουμε την επίδραση του λιανεμπορίου», λέγοντας ουσιαστικά πως οι ειδικοί θα συνεδριάσουν αύριο και θα εισηγηθούν χωρίς να έχουν το αποτύπωμα του ανοίγματος της αγοράς.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...