Χρυσόγονος στο enikos.gr: Στελέχη και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα έχουν δικαίωμα στο «εκλέγεσθαι»

Μοιραστειτε το

Του Κώστα Τέο

Στην πρόθεση της Κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν στη Βουλή τροπολογία που δεν θα επιτρέπει σε πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και στελέχη της να συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες αναφέρθηκε στο enikos.gr o πρώην ευρωβουλευτής και συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος.

«Δεν μπορούν να το πράξουν αυτό, δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα στελεχών και πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής», δήλωσε στο enikos.gr ο κ. Χρυσόγονος. «Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις επόμενες εκλογές, αλλά και για πάντα. Τα στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα έχουν δικαίωμα στο «εκλέγεσθαι»», είπε ακόμη ο γνωστός συνταγματολόγος.

«Όπως έχω πει το Σύνταγμα ορίζει περιοριστικά ποια είναι τα κολλήματα και τα ασυμβίβαστα εκλογής βουλευτών», επισήμανε ο πρώην ευρωβουλευτής και εξήγησε: «Το πρώτο είναι να διατηρείς τα πολιτικά σου δικαιώματα. Δεν μπορεί να γίνει νέα δυσμενέστερη ρύθμιση, ούτε να εισαχθεί νέο κόλλημα, δεν υπάρχει τρόπος για να στερηθούν την εκλογιμότητά τους οι Χρυσαυγίτες».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...