Χρυσοχοΐδης για Βίλια: Οριοθετήθηκε η φωτιά, δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο

Μοιραστειτε το

Η κατάσταση στη φωτιά στα Βίλια σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η φωτιά στα Βίλια έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος χωρίς να είναι σε πλήρη έλεγχο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στη χώρα ξέσπασαν 55 νέες πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν συνολικά σε όλην την επικράτεια 92 μέτωπα.

«Η φωτιά στα Βίλια έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς να έχει τεθεί ακόμη σε πλήρη έλεγχο», είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως «στόχος είναι η διασφάλιση των οδών διαφυγής, η προστασία των υποδομών και των περιουσιών και ο περιορισμός της πυρκαγιάς», σε έναν αγώνα κοινό, σε αντίξοες συνθήκες, όπου τα πιο πολλά μέτωπα έχουν κλείσει.

Όπως είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης, από την πρώτη στιγμή εκτελείται ένα συγκεκριμένο σχέδιο, που εξελίσσεται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψιν το δύσβατο του εδάφους, την απουσία οδικού δικτύου, το συμπαγές δάσος, τις υψηλές θερμοκρασίες, την απόλυτη ξηρασία και τις συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης του ανέμου στην περιοχή.

Κατά την ενημέρωση, έγινε γνωστό ότι σήμερα επιχείρησαν στη φωτιά στα Βίλια 33 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200, ενώ τις προσπάθειες των Ελλήνων πυροσβεστών συνέδραμαν και πεζοφόρα από τη Ρουμανία.

«Η κινητοποίηση συνεχίζει να είναι μεγάλη με όλα τα διαθέσιμα εναέρια και επίγεια μέσα», συμπλήρωσε, κάνοντας ειδική αναφορά στους πυροσβέστες, τους πιλότους καθώς και στο προσωπικό που συνδράμει στη μάχη και τους εθελοντές.
«Ευχαριστούμε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν κάθε μέρα εδώ και εβδομάδες. Έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη και την ευγνωμοσύνη μας. Δεν περισσεύει κανείς», είπε.

Ακόμη, ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τους πυροσβέστες που έχουν έρθει στη χώρα μας από το εξωτερικό, ενώ σημείωσε, πως σε 24ωρη βάση πραγματοποιούνται περιπολίες από την Αστυνομία, τον Στρατό, περιπολικά του Αστυνομικού Σώματος σε δάση, σε άλση, στην ύπαιθρο και όπου κρίνεται αναγκαίο.

Τέλος, κάλεσε άπαντες να είναι σε εγρήγορση τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων και συνεπώς αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

«Η προστασία της ζωής πρωτίστως, των περιουσιών και του φυσικού πλούτου μας είναι υπόθεση όλων μας», είπε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο από την ενημέρωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές στον Θεολόγο – Ανατροπή: «Δεν έχω κάνει εγώ τους εμπρησμούς», λέει ο 14χρονος

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...