Χρυσή Αυγή: Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο Γιώργος Ρουπακιάς

Μοιραστειτε το

Λίγο πριν από τις 22:00, αστυνομικοί πήραν από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας όπου διέμενε και βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό τον Γιώργο Ρουπακιά.

Πάνοπλοι αστυνομικοί τον μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ, όπως προβλέπεται και εν συνεχεία θα οδηγηθεί στην Σήμανση.

Έπειτα ο καταδικασμένος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών και από εκεί θα γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές, κατά πάσα πιθανότητα του Δομοκού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς, βρισκόταν στις φυλακές του Δομοκού για 36 μήνες και επειδή δεν ορίστηκε δικάσιμος, αποφυλακίστηκε και τέθηκε σε κατ οίκον περιορισμό εδώ και 4,5 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 18 Μαρτίου 2016.

Το σπίτι του φυλασσόταν από τέσσερις αστυνομικούς, ολόκληρο το 24ωρο.

Δεν παραδίδεται ο Χρήστος Παππάς

Κι ενώ οι περισσότεροι από τους καταδικασμένους παραδίδονται μόνοι τους, το ίδιο δεν συμβαίνει με τον Χρήστο Παππά, ο οποίος δηλώνει μέσω του δικηγόρου του ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή κάθειρξης των 13 ετών και 6 μηνών που του επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Παππάς δεν πρόκειται να εμφανιστεί αυτοβούλως και να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, τουλάχιστον τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον συνήγορο του Περικλή Σταυριανάκη.

Ο κ. Σταυριανάκης αναφέρει πως ο Χρήστος Παπάς έκανε την επιλογή να μην εμφανιστεί στια αρχές, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Στη ΓΑΔΑ οι καταδικασθέντες

Την ίδια ώρα, πολλοί από τους καταδικασθέντες έχουν μεταφερθεί από νωρίς στη ΓΑΔΑ.

Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Μίχο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο.

Από το «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης απομένουν πλέον ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος βρισκόταν στην επαρχία και έχει δηλώσει ότι θα παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ όπου αναμένεται.

Επίσης στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν με οχήματα της Ασφάλειας και οι Γιώργος Πατέλης και Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί στο Α.Τ. Νίκαιας, ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Μάρκος Ευγενικός από το Πέραμα, ο Γ. Τσακανίκας από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ στην Δραπετσώνα έχει παρουσιαστεί και ο Μάριος Αναδιώτης.

Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Όλοι οι καταδικασθέντες, που θα φυλακιστούν σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είτε παραδοθούν είτε συλληφθούν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ, όπου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την κράτηση τους στον 7ο όροφο και στη συνέχεια στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανση τους και στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας.

Σημειώνεται πως αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο Τμήμα Μεταγωγών για τη μεταγωγή τους στις φυλακές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.

Ποιοι οδηγούνται στη φυλακή – Οι ποινές αναλυτικά

Υπενθυμίζεται πως στη φυλακή οδηγούνται:

Νίκος Μιχαλολιάκος – 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
Ιωάννης Λαγός – 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες
Ηλίας Κασιδιάρης – 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
Γιώργος Γερμενής – 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
Χρήστος Παππάς – 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες
Ηλίας Παναγιώταρος – 13 έτη κάθειρξη
Αρτέμης Ματθαιόπουλος – 10 έτη κάθειρξη

Τον δρόμο προς τη φυλακή παίρνει και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιωργος Ρουπακιάς.

Ακόμη, το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει στη φυλακή και τους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για «ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού σε ποινή 6-7 χρόνια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να εκτίσουν την ποινή τους οι:

Παναγιώτης Ηλιόπουλος,
Νίκος Κούζηλος
Πολύβιος Ζησιμόπουλος
Αντώνης Γρέγος
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Ποιοι κατηγορούμενοι λαμβάνουν αναστολή
Παράλληλα, για τους Μιχάηλ Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα, Δημητρη Κουκούτση το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί αναστολή της ποινής τους.

Οι 12 καταδικασθέντες που παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Σκάλκος: 7 έτη κάθειρξη για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα
Δήμου: 7 έτη κάθειρξη για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα
Μαρίας: 7 έτη κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ – Αιγύπτιοι ψαράδες
Αντωνακόπουλος: 3 έτη φυλάκιση και 6 μήνες για την επίθεση στο ΠΑΜΕ
Παπαδόπουλος: 7 έτη κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ – Αιγύπτιοι ψαράδες
Καστρινός: 3 έτη φυλάκιση και 6 μήνες για την επίθεση στο ΠΑΜΕ
Δασκαλάκης: 5 έτη κάθειρξη για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Σημειώνεται πως για τους πρώην βουλευτές που θα παραμείνουν ελεύθεροι το δικαστήριο επιδίκασε εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...