Χρυσή Αυγή: Στην Ευρωβουλή η άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Μοιραστειτε το

Οι ελληνικές Αρχές απέστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα στην Ευρωβουλή προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία

Εντός του Οκτωβρίου θα εξετάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την άρση ασυλίας που καταδικασμένου για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Γιάννη Λαγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι ελληνικές Αρχές απέστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα στην Ευρωβουλή προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία. Πιθανό είναι να γίνει η ψήφιση της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού στην επόμενη ολομέλεια, που αναμένεται να είναι στις 19 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, τονίζεται ότι οι διαδικασίες αναμένεται να κινηθούν με τη μορφή κατ’ επείγοντος. Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να φανεί ότι λόγω γραφειοκρατίας υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα.

Επιστολή Βέμπερ για λήψη μέτρων

Την ίδια ώρα, επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, με την οποία ζητεί τη λήψη μέτρων, απέστειλε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, χαρακτηρίζοντας αξιοθρήνητη τη συμπεριφορά του Γιάννη Λαγού σε βάρος της ευρωβουλευτού Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο κ. Βέμπερ ζητεί από τον κ. Σασόλι να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, βάσει του κανονισμού της Ευρωβουλής.

Όπως αναφέρει ο κ. Βέμπερ, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 6 Οκτωβρίου 2020, στο επίκεντρο των οποίων βρισκόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Γιάννης Λάγος απευθύνθηκε δημόσια στην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. με προσβλητικά σχόλια.

Ο Γ. Λαγός έκανε λόγο για πολιτική «συνωμοσία εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής», ενώ επιπλέον, όπως τονίζεται στην επιστολή, στην ομιλία του στην Ολομέλεια στις 5 Οκτωβρίου 2020, ο Γ. Λάγος κατηγόρησε τον ομιλητή της ευρωομάδας του ΕΛΚ ότι «χλευάζει τη Δημοκρατία» και χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, «πολιτικό κάθαρμα» για τον ρόλο του προκειμένου να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη η Χρυσή Αυγή.

Όπως υπογραμμίζει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, αυτές οι αναφορές υπερέβησαν τα όρια του υπεύθυνου πολιτικού λόγου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Συμπληρώνει δε ότι η συμπεριφορά του ευρωβουλευτή γίνεται ακόμη πιο ανάρμοστη στον απόηχο της απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία καταδίκασε τον σκληρό πολιτικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής –και τον Γ. Λαγό- για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ανέκαθεν αποφασισμένο να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα τη Δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνδέεται με τις αξίες της Ευρωβουλής. Επομένως, σύμφωνα με το άρθρο 175 του Κανονισμού, σας ζητώ να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά να μην επαναληφθεί ξανά», καταλήγει ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία στην Αχαΐα: Πέθανε 9χρονο αγοράκι στο σχολείο

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...