Χριστούγεννα Covid το μήνυμα στους Ιταλούς και δραματική πρόβλεψη για τη διάρκεια της πανδημίας

Μοιραστειτε το

Για Χριστούγεννα με Covid και ακόμη χειρότερα για τη συνέχιση της επιδημίας για άλλο ενάμιση χρόνο προϊδεάζουν τους Ιταλούς οι υγειονομικές αρχές, καθώς η χώρα καταγράφει καθημερινά εκατοντάδες θανάτους και κοντά στις 20.000 νέα κρούσματα.

Θα είναι Χριστούγεννα Covid, «μοναδικά», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ανώτερου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουσαφέρο.

Ο Ιταλός επιστήμονας τόνισε μάλιστα πως η επιδημία «θα μας συνοδεύει για περίπου άλλο ενάμιση χρόνο» και ότι «θέτουμε σε ισχύ στρατηγικές που θα αφήσουν το σημάδι τους στον χρόνο, κάποιες πιθανόν με μόνιμο τρόπο».  Και όλα αυτά, «αν και πέφτει η καμπύλη μετάδοσης. Πέφτει, μα δεν είναι αρκετό αν λάβουμε υπόψη τους θανάτους σήμερα. Τα κρούσματα, λοιπόν, παραμένουν υψηλά ακόμα».

Ο επικεφαλής του Ανώτερου Ινστιτούτου Υγείας επισήμανε ότι «χρειάζεται πολύ μικρότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων» και ότι ακόμα είναι δύσκολο να πουν με σιγουρά τι θα γίνει τα Χριστούγεννα. «Θα εξαρτηθεί από το πόσο θα πέσει η καμπύλη», εξήγησε.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει συνομιλίες σχετικά με το νέο διάταγμα για την περίοδο των εορτών, ενώ δέχεται πιέσεις από τις περιφέρειες του Βορρά να ανοίξουν τα χιονοδρομικά. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν για το διάστημα από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου.

Μικρά σημάδια βελτίωσης, αλλά σχεδόν 800.000 ενεργά κρούσματα

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 19.350 νέα κρούσματα κορονοϊού και 785 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 182.100 διαγνωστικά τεστ, το 10,6% εκ των οποίων, προέκυψε θετικό.

Χθες, τα κρούσματα ήταν 16.377, με 672 νεκρούς. Όπως κάθε Σαββατοκύριακο, όμως, την Κυριακή και το περασμένο, πραγματοποιήθηκε μειωμένος αριθμός διαγνωστικών τεστ.

Ο καθηγητής Τζιάνι Ρέτσα, διευθυντής του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας τόνισε ότι «οι επιδημιολογικοί δείκτες δείχνουν πως η όλη κατάσταση βελτιώνεται, αλλά, δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών είναι πάντα ο τελευταίος που μειώνεται».

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται σήμερα 3.663 ασθενείς (81 λιγότεροι από χθες) και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 32.811, δηλαδή 376 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.

Στη φάση αυτή, στην Ιταλία οι θετικοί στην covid -19, είναι 779.945 άνθρωποι. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πίεση επί των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας άρχισε να μειώνεται, έστω και αν η κατάσταση παραμένει κρίσιμη σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (4.048) ενώ ακολουθούν το Βένετο (2.535) το Πεδεμόντιο (1.617) με πρωτεύουσα το Τορίνο, η Εμίλια Ρομάνια (1.471) και Καμπανία (1.113) με κύρια πόλη τη Νάπολη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...