Χριστούγεννα σε Lockdown;

Μοιραστειτε το

Δεν πάνε καλά τα πράγματα στη χώρα μας με την έξαρση των κρουσμάτων του κοροναϊού, αφού διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ τις τελευταίες μέρες συγκριτικά με την πρώτο κύμα της πανδημίας την περασμένη Άνοιξη.

Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο είχαμε 295 εισαγωγές ασθενών με Covid.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτόπουλος σήμερα βρίσκονται διασωληνωμένοι 200 ασθενείς ενώ στο αποκορύφωμα της πανδημίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown ήταν 100.

«Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός δείκτης και ένας βασικός δείκτης λήψης αποφάσεων. Μιλάμε για ένα διπλασιασμό σε σχέση με εκείνη την εποχή» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο  Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι: «Το σύστημα δείχνει ότι αυτήν τη στιγμή έχει χωρητικότητα αλλά αν δεν προσέξουμε αυτές οι εφεδρείες αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα θα εξαντληθούν κάποια στιγμή και θα βιώσουμε σκηνές που δεν θα θέλαμε να τις βιώσουμε. Και αυτός είναι ο λόγος της απόφασης για το γενικό αποκλεισμό». 

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έπραξε  σωστά και εφάρμοσε lockdown, εκτιμώντας ότι αν τηρηθούν τα μέτρα σωστά θα αποδώσουν. 

Βέβαια, ο Γ. Παναγιωτόπουλος  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνουμε γιορτές με καραντίνα. «Αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών σε 3-4 εβδομάδες. Αυτοί θα μας δείξουν πώς θα πορευτούμε». 

Πηγή
Author: editor02

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...