Χριστοδουλάκης: Ως γραμματέας θα δώσω τη μάχη για την ενότητα και την προοπτική της παράταξης

Μοιραστειτε το

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μίλησε για τις διαδικασίες εκλογής ηγεσίας του κόμματος.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές, τη Φώφη Γεννηματά, αλλά κλήθηκε να απαντήσει και για το τι θα πράξει ο ίδιος.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο OPEN, αναφέρθηκε στη Φώφη Γεννηματά και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, λέγοντας το εξής: «Νομίζω ότι όλοι έχουμε συγκλονιστεί, όχι μόνοι οι άνθρωποι που ήμασταν και παραμένουμε δίπλα της, όχι μόνο τα κομματικά στελέχη και τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλη η κοινωνία. Είναι πραγματικά συγκινητικό το οριζόντιο κύμα αγάπης που εισέπραξε, και δείχνει και για τη δική της εικόνα το πόσο αγαπητή ήταν και είναι σε απλούς ανθρώπους έξω στην κοινωνία. Και αυτό έχει και την πιο μεγάλη αξία.

Είναι μια μάχη δύσκολη, αλλά είναι μια μάχη που η ίδια ξέρει να την δίνει καλύτερα από τον καθένα, είναι δυνατή και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει για ακόμη μια φόρα σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες συνθήκες».

Και πρόσθεσε «Πάντα με το χαμόγελο, πάντα ανθρώπινη και αυτό ήταν και το διακριτό της στοιχείο. Και στην πολιτική αλλά και ως άνθρωπος, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της και την μετριοπάθεια της, αγαπητή και συνθετική. Που φανερώνει, δυστυχώς σήμερα και επί του πολιτικού, ένα κενό που υπάρχει και καλούμαστε με μεγάλες δυσκολίες να το αντιμετωπίσουμε.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, μία μέρα πριν να μπει στο νοσοκομείο, ήταν μάχιμη μαζί μας σε περιοδεία στη Ρόδο και αυτό δείχνει τη δύναμη της ψυχής της».

Για την πληθώρα υποψηφιοτήτων στο Κίνημα Αλλαγής

Αναφερόμενος στη πληθώρα υποψηφιοτήτων, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ τόνισε «Θεωρώ ότι οι πολλές υποψηφιότητες, παρά την αμηχανία που ίσως δημιούργησαν ως προς τον τρόπο τους, δεν κάνουν απαραίτητα κακό. Μπορούν να ενισχύσουν τη συμμετοχή και τη δυνατότητα εκπροσώπησης όλων των διαφορετικών τάσεων που υπάρχουν μέσα στο κόμμα και στην κοινωνική μας βάση. Και αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Οι εσωκομματικές μας διαδικασίες δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε την κοινωνική μας βάση, να θέσουμε πολιτική ατζέντα και προτάγματα, να μιλήσουμε στον κόσμο της παράταξης και να διατυπώσει ο καθένας την στρατηγική του για την επόμενη ημέρα του χώρου».

«Και το πιο σημαντικό είναι η μεγάλη συμμετοχή και η μαζικότητα της διαδικασίας γιατί αυτό θα είναι το εργαλείο και το εφόδιο για όποιον αναδειχθεί από αυτήν ώστε να το αξιοποιήσει στο μεγάλο άνοιγμα που καλούμαστε να κάνουμε εκ νέου στην κοινωνία.

Για τη διαδικασία, την παράταση της ΕΔΕΚΑΠ και την σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής

Ως προς τη διαδικασία, δόθηκε παράταση για την συλλογή υπογραφών στους υφιστάμενους υποψηφίους, αλλά και για την δυνατότητα υποβολής νέων υποψηφιοτήτων μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Η Κεντρική Επιτροπή συγκαλείτε όταν υπάρχει πολιτικό θέμα. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει η πολιτική αναγκαιότητα. Εάν κριθεί ότι χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις, εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστεί. Μέσα στα όργανα, να συζητήσουμε πολιτικά, θεσμικά και συλλογικά και να λάβουμε αποφάσεις», σημείωσε.

Για το χώρο και πιθανή υποψηφιότητα του ίδιου

Ερωτηθείς για το αν θα θέσει και ο ίδιος υποψηφιότητα, ο κ. Χριστοδουλάκης απάντησε:

«Με την προσωρινή απουσία της Φ. Γεννηματά από την ενεργό δράση, η παράταξη περνάει προφανώς πολύ δύσκολες στιγμές. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι μας κρινόμαστε και φυσικά κάνουμε τις επιλογές μας. Και είναι πολύ κρίσιμο να δώσουμε τη μάχη για την αξιοπιστία του χώρου, για την εξωστρέφεια, την ενότητα και την προοπτική του. Ο χώρος μας έχει μάθει σε πολύ δύσκολες συνθήκες να βγαίνει δυνατότερος.

Προσωπικά δεν θα βάλω υποψηφιότητα για την ηγεσία του χώρου. Η Φ. Γεννηματά μας ζήτησε να μην την «μικρύνουμε», να μην την κάνουμε «ομαδάρχη» σε μια διαδικασία 40 ημερών και με αυτά τα χαρακτηριστικά. Και προφανώς αυτό για τους δικούς μου ηθικούς λόγους το σέβομαι χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Αισθάνομαι υποχρέωση ως Γραμματέας να δώσω την μάχη για να στηρίξω την ενότητα και την αξιοπιστία της παράταξης. Την προσπάθεια να μην ευτελιστεί η διαδικασία και ο χώρος στα μάτια της κοινωνίας».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνίδα blogger έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού – Η σοκαριστική φωτογραφία που ανέβασε

Τραγωδία στην Πάτρα: Πνίγηκε με το φαγητό – Τον εντόπισε νεκρό η γυναίκα του

Βιασμός στη Ρόδο: Ανωμοτί εξέταση του παππού της 8χρονης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...