Χρηστίδης εναντίον Αυγενάκη στο Newsbomb.gr: «Ο απόλυτος “loser” σε όποια ομοσπονδία έγιναν εκλογές»

Μοιραστειτε το

Επίθεση σε βάρος του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την απροκάλυπτη παρέμβαση του στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών, προκειμένου να επιβάλει διοικήσεις αρεστές στον ίδιο, εξαπολύει μέσω του Newsbomb.gr ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής χαρακτηρίζει τον Λευτέρη Αυγενάκη ως τον απόλυτο «loser» σε όποιες ομοσπονδίες έγιναν εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι «τα σωματεία και οι αθλητές δεν γίνεται να βαφτούν στα χρώματα της ΝΔ με το ζόρι».

Παράλληλα, ο Παύλος Χρηστίδης τονίζει ότι ο νέος νόμος για τα εργασιακά είναι «καταδικασμένος να αποτύχει», ενώ αφήνει αιχμές για εκείνα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που ζητούν την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «υποτιμάμε τους πολίτες αν θεωρούμε ότι αρκεί η αλλαγή της μαρκίζας για να αλλάξει η πορεία του κόμματος».

Τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη παρέμβαση εξωθεσμικών δυνάμεων στην επερχόμενη εσωκομματική αναμέτρηση για την ΚΙΝΑΛ, αναφέροντας «ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα έκαναν τα πάντα για να ναρκοθετήσουν την εσωτερική μας διαδικασία».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδη στο Newsbomb.gr

Κύριε Χρηστίδη, το Κίνημα Αλλαγής τάχθηκε ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – το οποίο είναι πλέον νόμος του κράτους. Πιστεύετε ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των εργαζόμενων;

Αντί να ευθυγραμμιζόσαστε με τις εξελίξεις του σήμερα και του αύριο, γυρνάμε στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, με τη βούλα της ΝΔ.

O εργαζόμενος μένει πια έρμαιο του κάθε εργοδότη, ανοχύρωτος να προασπίσει τα δικαιώματα του με υπογραφή των 158 βουλευτών της ΝΔ. Μιλώντας τάχα για προστασία εργαζομένου, νομοθετεί ημερήσια εργασία ακόμη και 10 ώρες, με την υπερωρία να πληρώνεται σε ρεπό! Σε ποια προστασία αναφέρονται όταν φέρνουν την απελευθέρωση των απολύσεων και μετατρέπουν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή;

Αδιαφορώντας για τις ραγδαίες εξελίξεις στην κοινωνία, την οικονομία, και τις αλλαγές που επιφέρουν η τεχνολογία και η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ΝΔ απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται την «ανάπτυξη» με όρους ασυδοσίας των ισχυρών και εκμετάλλευσης των αδύναμων. Το νομοσχέδιο «Μητσοτάκη-Χατζηδάκη» είναι καταδικασμένο να αποτύχει γιατί: δεν λαμβάνει υπόψη τον άνθρωπο και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία. Ρίχνοντας «στάχτη» στα μάτια των εργαζομένων με την εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών, επιχειρεί να περάσει ένα νομοσχέδιο που στον πυρήνα του είναι καταστροφικό για τα εργασιακά δικαιώματα. Θα τον δούμε, δυστυχώς, στην πράξη τον προβληματικό του χαρακτήρα και σύντομα.

Το γεγονός ότι το κόμμα σας, αλλά και η πρόεδρος του Φώφη Γεννηματά, έλαβαν μέρος στην μεγάλη απεργία της 10ης Ιουνίου, προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Τι απαντάτε σε όσους σας κατηγόρησαν για λαϊκισμό;

Κάναμε πολύ καλά. Αλίμονο αν αφαιρέσουμε από τους πολίτες και τους πολιτικούς το δικαίωμα να κατεβαίνουν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν. Αν είναι έτσι τι να πούμε για το μισό υπουργικό συμβούλιο που πέρασε από τις πλατείες την τελευταία 10ετια, με διάφορες αφορμές;

Δεν είναι, λοιπόν, λαϊκισμός να αντιδράς σε ένα νομοσχέδιο που απορρυθμίσει την αγορά εργασίας, εκθεμελιώνει το εργασιακό πλαίσιο και θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Λαϊκισμός είναι να μιλάς για ψηφιακή κάρτα εν έτει 2021 , ενώ δέκα χρόνια πριν δεν την ψήφισες στη βουλή. Αλήθεια, πότε θα εφαρμοστεί;

Λαϊκισμός είναι να μιλάς για ανεξάρτητες αρχές, ενώ δεν τις στήριξες ποτέ. Λαϊκισμός είναι να ξεχνάς τι έλεγες για την ΕΛΣΤΑΤ και τον Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος δικαιώνεται από όλο τον κόσμο, εκτός από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λαϊκισμός είναι να κατηγορείς όποιον κατεβαίνει στο δρόμο, ενώ λίγα χρόνια πριν κατέβαινες στον δρόμο για το σκοπιανό, υποσχόμενος αλλαγή των όρων της συμφωνίας. Λαϊκισμός είναι να έχεις χτίσει την πολιτική του «μπάφου» για την ινδική κάνναβη και μετά να καλείς τον κ. Καρανίκα να σε βοηθήσει.

Και αναφέρομαι μόνο σε κάποια που αφορούν τη ΝΔ, γιατί αν πιάσουμε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ , θα χρειαστούμε μια συνέντευξη ακόμα.

Θέλω ένα σχόλιο για το μέτωπο της εγκληματικότητας, που δείχνει να καλπάζει. Θεωρείτε ότι η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ εστίασε στη καταστολή, αντί για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος;

Η βαριά εγκληματικότητα δυστυχώς στοιχειώνει την καθημερινότητά μας. Οι στυγερές δολοφονίες σε Σεπόλια, Βάρη, Πατήσια, τρομοκρατούν τους συμπολίτες μας και το αίσθημα ασφάλειας έχει αντικατασταθεί με ανασφάλεια και άγχος. Με τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας υπο-στελεχωμένα και χωρίς σχέδια επιχειρησιακής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, η χώρα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες. στην κυβέρνηση κανείς Δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν ενεργεί. Και αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους, με το φόβο του εγκλήματος να διαχέεται παντού.. η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για το έγκλημα έχει αποτύχει.

Ακούμε αρκετά συχνά από διάφορα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, να υποστηρίζουν ότι πρέπει να πρέπει να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ. Συμφωνείτε με αυτή τη προσέγγιση;

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και το θέλουμε ενωμένο και δυνατό. Είναι αυτό που ψάχνει σήμερα η ελληνική κοινωνία και διαμορφώνουμε με τη συλλογική προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής. Τα σύμβολα και το όνομα μας είναι η ψυχή μας και γι αυτό μόχθησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία οδήγησε το ΠΑΣΟΚ από την 7η και τελευταία θέση των εκλογών του 2015 στην 3η θέση το 2019. Και δεν σταματάμε εκεί. Ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να δείξουμε κυβερνητική πρόταση και δύναμη.

Υποτιμάμε τους πολίτες αν θεωρούμε ότι αρκεί η αλλαγή της μαρκίζας για να αλλάξει η πορεία του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ραχοκοκαλιά του Κινήματος Αλλαγής. Η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής και ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στην πολιτική ζωή θα δικαιώνουν και θα αποκαθιστούν την προσφορά του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του στην πατρίδα. Tο σημαντικό είναι να έλθουν κοντά μας οι πολίτες, όχι μόνο για την ιστορία μας, αλλά κυρίως, για όσα προτείνουμε και διεκδικούμε για το σήμερα και το αύριο, με αξίες, ριζοσπαστισμό, φαντασία, κοινωνικές συμμαχίες με όσους μένουν πίσω ή εκτός των τειχών. Έτσι, εξάλλου, μεγάλωσε και κυριάρχησε το ΠΑΣΟΚ στην εποχή του.

Πως σχολιάζετε διάφορες δημοσκοπήσεις που αφορούν την επικείμενη εσωκομματική αναμέτρηση στο ΚΙΝΑΛ, παρότι βρισκόμαστε ακόμα μακριά από αυτή τη διαδικασία;

Είναι σαφές ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα έκαναν τα πάντα για να ναρκοθετήσουν την εσωτερική μας διαδικασία. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει όμως. Όπως και στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση Για όσους μείναμε όλα αυτά τα χρόνια εδώ με αξιακό, ιδεολογικό, πολιτικό πρόσημο, ο στόχος είναι σαφής. Να δούμε την Ελλάδα να κάνει βήματα μπροστά με την προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη οδηγό. Επομένως, ψυχραιμία. Η κοινωνική βάση της παράταξης θα μιλήσει ξανά.

Το ΚΙΝΑΛ έχει κατηγορήσει ανοιχτά τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για ωμή παρέμβαση στις αθλητικές ομοσπονδίες. Που αποσκοπούν αυτές οι κινήσεις του υφυπουργού κατά τη γνώμη σας;

Τα σωματεία και οι αθλητές δεν γίνεται να βαφτούν στα χρώματα της ΝΔ με το ζόρι. Και γι αυτό καταγράφεται ως ο απόλυτος loser των εκλογών, οπού έχουν γίνει.

Οι απαραίτητες αλλαγές χρειάζονται σχέδιο και όραμα, με γνώμονα το καλό ενός χώρου που μας έχει κάνει πολλές φορές περήφανους. Η «καμαρίλα» διώχνει κόσμο. Ο αθλητισμός, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, κράτησε ψηλά το ηθικό των Ελλήνων σε πολύ δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας. Έδωσε χαρές, νίκες και μαθήματα ζωής που μας ένωναν, σε μια περίοδο ακραίου διχασμού. Δυστυχώς, όμως, η Πολιτεία δεν ανταποδίδει την στήριξη σε κανένα επίπεδο . Γι αυτό και ο ένας μετά τον άλλο, κορυφαίοι πρωταθλητές μιλούν για τα τεράστια θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικά σε μια ολυμπιακή χρόνια και παρά τα μεγάλα λόγια της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Ελλάδα οφείλουμε αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον αθλητισμό, να ενσωματώσουμε καλές πρακτικές, στις οποίες οι αθλητές μαθαίνουν τη συλλογική δράση και λειτουργία, καλλιεργούν την ενσυναίσθηση τους και συμβάλλουν στην κοινωνική εξέλιξη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...