Χρήστος Καλογρίτσας: Τη Δευτέρα τα… σπουδαία – Τι έχει αναφέρει μέχρι τώρα στην κατάθεσή του

Μοιραστειτε το

Το πρωί της Δευτέρας (24.05) θα συνεχιστεί η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων από τον πρώην υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά.

Ο κ. Καλογρίτσας ξεκίνησε σήμερα το πρωί την κατάθεση του και διέκοψε για το απόγευμα λόγο αδιαθεσίας. Στην απογευματινή του παρουσία στην επιτροπή φέρεται να ξεκαθάρισε: «Εγώ ξεκαθαρίζω πως έκανα άλλη δήλωση από αυτή που γράφτηκε. Έκανα σαφές πως τα 3 εκατ. ευρώ δεν τα οφείλω. Αν τα όφειλα δεν θα ήμουν εδώ. Δεν είπα πως θέλω να κερδίσω λεφτά».

Όταν ερωτήθηκε εάν του ζητήθηκαν χρήματα για αλλά μέσα ενημέρωσης εκτός του καναλιού, εκείνος απάντησε: «Άμεσα δεν μου ζητήθηκαν γιατί μου ειπώθηκε πως χρήματα υπήρχαν και δεν χρειαζόταν. Στην πορεία όμως μου ζητήθηκαν… διευκολυντικά χρήματα. Να βοηθήσω. Από ένα διευθυντήριο. Την τελική απόφαση την είχε ο Παππάς».

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι συνεισέφερε χρήματα για τον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο. «Κάτι συνεισέφερα. Μου έστελναν κάτι παιδιά για να δώσω λεφτά στο Κόκκινο. Εγώ δάνειζα. Δεν μου επιστράφηκε τίποτα όμως. Μου είπαν να βοηθήσω λόγω της εμπειρίας με την «Πρώτη». Φθάσαμε σε ένα σχέδιο εφημερίδας. Μου είπαν «σύντροφε βάλε χρήματα και θα τα πάρεις».

Σχετικά με το εάν ο Νίκος Παππάς ήταν εκείνος που ζητούσε την εντολή του δανείου, ο μάρτυρας φέρεται να είπε: «Μου λέγανε χρειάζεται τη κόκκινο δέκα χιλιάρικα. Έχεις; «Πάρε τα» έλεγα. Άλλο η εφημερίδα άλλο το κανάλι. Ο κύριος Παππάς δεν ήταν μόνος. Ήταν μια ομάδα έξυπνων ανθρώπων. Συναποφάσισαν και κατέληγαν να μου ανακοινώνει ο Παππάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πλεύρης: Ήταν υπουργοί; Πολιτικά στελέχη; Ποιοι ήταν η άλλη ομάδα;

Καλογρίτσας: Όταν με φώναξε ο Παππάς με τα αλλά παιδιά μου είπαν «δεν θα βάλεις χρήματα». Τα δικά μου χρήματα ήταν κατασχεμένα…

Κελέτσης: Άρα πως ήταν οι μετοχές του Παππά;

Καλογρίτσας: Όταν δεις το σημειωματάριο μου και τον κωδικό Α2 που είναι ένας με όνομα κι επώνυμο που άρχιζε από Α θα σας πω.

Πλεύρης: Να μας πείτε Κύριε Καλογρίτσα. Φύγαμε από το Α2.

Κεγκέρογλου: Να ζητήσει η επιτροπή το δανειοδοτικό πακέτο των 8 εκατ ευρώ.

Καλογρίτσας: Βεβαίως. Ξαναγυρίζω λοιπόν.

Πλεύρης: Να μου πείτε ονόματα. Πετάξατε κάτι για το Α2.

Καλογρίτσας: (δεν απάντησε για το Α2) Για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα προσφύγαμε στα δικαστήρια. Εμένα και τη γυναίκα μου μας έκοψαν και την έξοδο στο εξωτερικό. Τελικά τελείωσαν τα δικαστήρια και όλοι αθωωθήκαμε και πληρώσαμε καμία 50αρια χιλιάρικα και η γυναίκα μου 1,8 εκατ ευρώ που έγινε αναίρεση. Κι ο γιος μου θα μπορούσε όμως εμείς πληρώσαμε 6,5 εκατ ευρώ επειδή μια παρέα ήθελε καναλι. Μου τα χρωστάτε αυτά κι άλλα. Πολάκη μη φωνάζεις. Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής λοιπόν με τα λεφτά μου.

Πλεύρης: Πέστε μας όμως κύριε. Είπατε και για αλλά λεφτά. Που άλλου δώσατε;

Καλογρίτσας: Αν υποθετικά σας φέρω μια τσάντα με χρήματα άντε να με πιστέψουν…

Πλεύρης: Είχατε πει πως συναντήσατε τον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Κοντομηνά με εντολή Παππά.

Καλογρίτσας: Πήγα στον Μαρινάκη και του είπα «δώσε μου ότι σου είπε ο Νίκος». Το επιβεβαιώνω. Βεβαίως. Αλήθεια. Πολύ μεγάλη αλήθεια. Και τον Κοντομηνά τον είδα. Με εντολή του Παππά. Γράψτε το: ότι έκανα ήταν εντολές του.

Πλεύρης: το 51% το ζητήσατε εσείς;

Καλογρίτσας: Του είπα «Δημήτρη ήλθα να δώσουμε τα χέρια για αυτά που είπαμε». Μου λέει «μωρέ Χρήστο έβαλα 700 εκατ εδώ και μου ζητάτε το 51%». Του απάντησα «μωρέ εγώ στα ζήτω…»; Μετά μου έστειλαν τον Φουρλεμάδη. Μου λέει 50-50. Κάνω τότε τηλεφώνημα στον Παππά. «Τι τους λέω»; Μου λέει «πάμε από εκεί μου ήλθαμε». Μετά ο Κοντομηνάς βγήκε στην εκπομπή της Μενεγάκη και μου επιτέθηκε. Με τον Κοντομηνά γνωρίστηκα στο σπίτι του Καμμένου του κουμπάρου μου. Τον Κοντομηνά τον ήξερα. Τον Μαρινάκη όχι. Τον έλεγα κύριο Μαρινάκη με έλεγε κύριο Καλογρίτσα.

Την ίδια στιγμή, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν: «Ο κ. Καλογρίτσας συνεχίζει να προσφέρει άφθονο γέλιο με την κατάθεσή του στην Προανακριτική. Ο άνθρωπος που πρώτα δήλωσε ότι έβαλε μόνο το όνομα του, σήμερα παραδέχθηκε ότι έβαλε 14,5 εκατ. ευρώ. Άρα, αντί για «μπροστινός» του Παππά, όπως ισχυρίζονταν, ήταν τελικά «μπροστινός» του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Και, βεβαίως, όταν ο ψευδομάρτυρας κατάλαβε ότι άρχισε να αποκαλύπτεται μέσα από τις αντιφάσεις του, τον… έπιασε η συνηθισμένη αδιαθεσία του και δήλωσε «ψυχικά αδύναμος» να συνεχίσει την κατάθεσή του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Τι απάντησε ο υπουργός Υγείας για τα περιστατικά θρομβώσεων με AstraZeneca

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...