Χρήστος Θηβαίος: «Ο Θάνος Μικρούτσικος με είχε πιάσει από τον σβέρκο και μου έριχνε σφαλιάρες όποτε έκανα λάθος» (video) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με το συγκρότημα «Συνήθεις Ύποπτοι», το οποίο δημιούργησε το 1994 με τον Αλέκο Βασιλάτο και τον Τάσο Λώλη. Οι «Συνήθεις Ύποπτοι» όμως διαλύθηκαν το 2000 και ο Θηβαίος συνέχισε σόλο καριέρα.

Στη σόλο καριέρα του βρέθηκε στη σκηνή με κορυφαία ονόματα της Ελληνικής μουσικής όπως είναι η Μαρία Φαραντούρη, η Χάρις Αλεξίου, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Αρλέτα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Γιάννης Κούτρας και ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης.

Ο γνωστός τραγουδοποιός, βρέθηκε καλεσμένος χθες στο πιο μελωδικό «Μουσικό κουτί», το οποίο άνοιξαν στην ΕΡΤ, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη. Ο Χρήστος Θηβαίος μοιράστηκε ιστορίες και τραγούδια της ζωής του.

Επίσης ο αγαπημένος τραγουδοποιός αναφέρθηκε στους γονείς του και στα παιδικά του χρόνια στα μπουλούκια: «Ο πατέρας μου ήταν τενόρος, είχε τελειώσει και τη Νομική, αλλά τα παράτησε όλα γιατί ερωτεύτηκε τη μητέρα μου, η οποία ήταν είκοσι χρόνια μικρότερή του και την ακολούθησε στο μπουλούκι για να μην τη χάσει… Η μητέρα μου μού έλεγε ότι, από πέντε χρονών, δύο τέχνες μάθαιναν στα μπουλούκια, να κάνουν ακροβατικά και να ράβουν κοστούμια…».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην «συνεργασία» που είχε με τον Πέτρο Φιλλιπίδη όταν αναγκάστηκε να δουλέψει στον φούρνο των γονιών του γνωστού ηθοποιού, για να μπορέσει να αποκτήσει την πρώτη του κιθάρα.

«Στην οδό Αγησιλάου, στο Μεταξουργείο, υπήρχε ένας φούρνος που τον είχε η Ευαγγελία Αλεξίου, με την οποία η μητέρα μου ήταν φίλη. Στις 31 Δεκεμβρίου 1962 η Ευαγγελία Αλεξίου γέννησε ένα αγόρι, τον Πέτρο Φιλιππίδη, και επτά μέρες αργότερα γεννήθηκα εγώ! Όταν ζήτησα κιθάρα, ο πατέρας μου μού είπε να πάω να δουλέψω και έτσι εγώ ζήτησα από τον Πέτρο να δουλέψω στον φούρνο τους. Για πέντε μήνες κουβάλαγα γιαούρτια και έφτιαχνα φρατζόλες».

Έντονες ήταν οι μνήμες του Χρήστου Θηβαίου από την συνεργασία του με τον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος, είχε έναν περίεργο τρόπο «διδασκαλίας» μουσικής.

«Όταν μάθαινα τα τραγούδια για να τραγουδήσω στο Μέγαρο, είχα μάθει 93 τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Πάω ένα μεσημέρι στο σπίτι του στο Μετς για να διαλέξουμε τραγούδια. Με πιάνει από τον σβέρκο και μου βγάζει μια παρτιτούρα για κρουστά και σοπράνο σαξόφωνο και του λέω τι είναι αυτό; Μου λέει διάβασε! Με είχε πιάσει από τον σβέρκο και μου έριχνε σφαλιάρες όποτε έκανα λάθος. Μου έλεγε ότι ξέρει ότι ξέρω τα τραγούδια, αλλά το θέμα είναι να μάθω μουσική»

Πηγή
Author: Λαμπρίνα Κ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα