Χιόνια και τη νύχτα, ισχυρός παγετός το πρωί της Τετάρτης 

Μοιραστειτε το

Χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας, πτώσεις δέντρων στο Ζάππειο από το βάρος του χιονιού

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται έως το πρωί της Τετάρτης, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και ανέμους έως 8 μποφόρ στα Δωδεκάνησα με σταδιακή εξασθένηση, σύμφωνα με τα τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Επίσης, ο σφοδρός χιονιάς που συνοδεύει το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια» θα δώσει τη σκυτάλη ήδη από τη νύχτα της Τρίτης 16/2 έως το πρωί της Τετάρτης 17/2  σε ισχυρό παγετό  σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Στη Δυτική Μακεδονία αλλά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αύριο, Τετάρτη, θα επικρατήσει ολικός παγετός. 

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ελάχιστη θερμοκρασία που αναμένεται το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα πέσει κάτω από μηδέν βαθμούς Κελσίου καθώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες για επιλεγμένες πόλεις της χώρας. 

meteo.gr

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την Τετάρτη

Την Τετάρτη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κρήτη ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται κατά τόπους σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι υπάρχει και για τις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μετά το πρωί θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -15 έως 0, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -8 έως 5, στην Ήπειρο από -6 έως 10, στην Ανατολική Στερεά από -6 έως 6, στη Δυτική Στερεά από -3 έως 8, στην Ανατολική Πελοπόννησο από -2 έως 7, στη Δυτική Πελοπόννησο από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 10, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από -2 έως 5, στις Κυκλάδες από 1 έως 5, στα Δωδεκάνησα από 2 έως 10 και στην Κρήτη από 2 έως 9 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις έως το πρωί, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...