Χιλιάδες Ισραηλινοί έξω από την κατοικία του Νετανιάχου

Μοιραστειτε το

Συνεχίζονται οι δυναμικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ κατά του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κι αυτό το Σάββατο, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, καλώντας τον να υποβάλλει την παραίτησή του. Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κέντρο της Ιερουσαλήμ και πραγματοποίησαν πορεία προς την κατοικία του Νετανιάχου, κρατώντας πανό που τον καλούσαν να αποχωρήσει από την εξουσία και φωνάζοντας «Επανάσταση!». Πολλοί κρατούσαν μουσικά όργανα, ενώ άλλοι κρατούσαν σημαίες του Ισραήλ.

Δεκάδες μικρότερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, με τους διοργανωτές να αναφέρουν ότι συνολικά συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες περίπου 260.000 άτομα.

AP PHOTO

Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν «ανίκανο να κυβερνήσει» τον Νετανιάχου, τον κατηγορούν για λανθασμένη διαχείριση στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ ορισμένοι αναφέρονται και στη δίκη του για διαφθορά. Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου βρίσκεται σε δίκη για απάτη, παράβαση εμπιστοσύνης και αποδοχή δωροδοκίας, σε μια σειρά σκανδάλων, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες.

Επίσης, εξαιτίας του νέου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, η οικονομία της χώρας δέχθηκε ισχυρό χτύπημα, με πολλούς νεαρούς Ισραηλινούς να μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά – και μοιραία να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...