«Χειρουργικές» κατά Χρυσοχοΐδη, οι άγριες καταστολές

Μοιραστειτε το

Να δικαιολογήσει την πολιτική του, δημιουργώντας μια επίπλαστη εικόνα, επιχείρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Να δικαιολογήσει την πολιτική του, τόσο όσον αφορά στο θέμα της αστυνομικής παρουσίας στα πανεπιστήμια, τόσο στο ζήτημα των διάλυσης συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ., δημιουργώντας μια επίπλαστη εικόνα, επιχείρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», επιχείρησε μεταξύ άλλων να πείσει πως η αστυνομία μπαίνει στα ΑΕΙ με στόχο «να μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης», παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι πρυτάνεις ήταν εκείνοι που εναντιώθηκαν στον κυβερνητικό νομοσχέδιο. Όταν μάλιστα τέθηκε στον υπουργό η σχετική ερώτηση, ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε να ξέρει καλύτερα από τους πανεπιστημιακούς, το τι έχουν ανάγκη τα ιδρύματα. 

Οι πρυτάνεις εναντιώθηκαν στον κυβερνητικό νομοσχέδιο «γιατί μένουν στη θεωρία», υποστήριξε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «δεν θέλουν για λόγους συμβολικούς το νόμιμο σύμβολο καταστολής –την αστυνομία– στον χώρο ελευθερίας – το πανεπιστήμιο». Λίγο νωρίτερα ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνιζε πως «τα πανεπιστήμια χρειάζονται ελευθερία, δημοκρατία…», δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το πώς αυτό μπορεί να γίνει με την αστυνομική παρουσία μέσα στα ιδρύματα. 

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στο πρόσφατο κρεσέντο αστυνομικής βίας κατά τις διαδηλώσεις την περασμένη Τετάρτη, καθώς ο υπουργός δήλωσε ότι στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια οι αστυνομικές δυνάμεις «ενήργησαν σχεδόν χειρουργικά, με λίγα χημικά, χωρίς τραυματισμούς, ώστε να μην επιτρέψουν σε μειοψηφίες με μολότοφ και καδρόνια να διαλύσουν τη συγκέντρωση», δημιουργώντας την αίσθηση ότι αναφέρεται σε τελείως διαφορετικά γεγονότα. 

Με την κυβέρνηση να προχωρά σε νέες προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός χαρακτήρισε ως «μύθο» το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη στην Ευρώπη σε αναλογία αστυνομικών ανά 100.000 πληθυσμού, ισχυριζόμενος ότι «σε άλλες χώρες υπάρχουν ειδικά σώματα με άλλη ονομασία». 

Για τα παραπτώματα των ειδικών φρουρών, δεν δίστασε να κάνει λόγο για «προπαγάνδα γύρω από το θέμα», χαρακτηρίζοντάς τα ως «ελάχιστα,… καθόλου περισσότερα από των υπόλοιπων αστυνομικών». Επίσης αρνήθηκε ότι δημιουργείται κάποια ανισότητα στο Σώμα, από τις προσλήψεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία, οι οποίες δεν θα προέρχονται από τις Πανελλήνιες.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...