Χατζηδάκης: Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάϊο

Μοιραστειτε το

Για τα προβλήματα από την κακοκαιρία Ελπίδα, τις εκκρεμείς συντάξεις αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διαχείριση της κρίσης» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην κακοκαιρία Ελπίδα.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης το θέμα είναι να βγουν συμπεράσματα για την συνέχεια για να μην έχουμε στο μέλλον τα ίδια προβλήματα και τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν σχεδιασμό που ήδη υπάρχει.

Αναφερόμενος στο καυτό ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων σημείωσε ότι ότι αυτή την στιγμή έχουν πέσει στις 83.000 και υπογράμμισε ότι το θέμα θα έχει κλείσει το καλοκαίρι.
Για τον κατώτατο μισθό ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι λόγω της μείωσης των εισφορών και την συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό, ο εργαζόμενος που αμείβεται με αυτόν έχει μια αύξηση της τάξης του 4%. Σημείωσε ακόμα ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι θεσμοθετημένη και τόνισε ότι θα έχουμε νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο και ότι το 2023 θα υπάρξει και νέα αύξηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...