Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια ακόμη πολιτική-θεατρική παράσταση

Μοιραστειτε το

«Βολές» κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτοξεύει ο Κωστής Χατζηδάκης αναφορικά με την κριτική που ασκείται στο εργασιακό νομοσχέδιο

«Κωμικοτραγικά» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας αναφερόμενη στο νέο νομοσχέδιο και θέτει το ερώτημα: «Ποιος μπορεί, άραγε, να πιστέψει ότι θα ήταν δυνατόν να καταργηθεί το 8ωρο σε μια χώρα της ΕΕ;».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μια ακόμα πολιτική – θεατρική παράσταση, ενώ για τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για το νέο νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει: «Δεν έχουμε δικές μας πατέντες. Φέρνουμε ρυθμίσεις οι οποίες ισχύουν σε όλη σχεδόν την ΕΕ. Μπορεί ορισμένοι συνδικαλιστές να ενοχλούνται γιατί εισάγουμε ηλεκτρονικά μητρώα, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και γενικότερα μέτρα διαφάνειας στο συνδικαλισμό. Ενώ, επίσης καταργούμε τη χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες (ιδιώτες ή δημόσιο) και από κόμματα. Αν αυτό είναι το πρόβλημά τους θα ήταν εντιμότερο να το πουν».

Για τις ρυθμίσεις αναφορικά με τις απεργίες, ο κ. Χατζηδάκης λέει μεταξύ άλλων ότι αποσκοπούν στη διαφάνεια, τους καθαρούς κανόνες, την ενίσχυση της αξιοπιστίας του συνδικαλισμού και ότι υπάρχει η πρόβλεψη της αστικής ευθύνης για όσους συνδικαλιστές παρανομούν καθώς όπως αναφέρει: «Άλλο απεργία και άλλο παρανομία».

Αναφερόμενος στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κάνει λόγο για εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του εργαζομένου αλλά και εγγύηση για την αποφυγή του εθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στην Κέρκυρα: Σκότωσε το ζευγάρι για οικονομικές διαφορές και αυτοκτόνησε

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...