Χατζηδάκης: Έρχεται το «πληρώνω ό,τι πετάω» στα απορρίμματα το 2021 | ΣΚΑΪ

Μοιραστειτε το

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Νομοσχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη βάση του «πληρώνω ότι πετάω», εξήγγειλε για τις αρχές του 2021 από τη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με στόχο να μειωθεί δραστικά το ποσοστό ταφής και να αυξηθεί κατακόρυφα  η ανακύκλωση.

«Έτσι ώστε αυτοί που παράγουν λιγότερα σκουπίδια και ανακυκλώνουν, να επιβραβεύονται και να πληρώνουν λιγότερο», σημείωσε ο ίδιος.

Ως νούμερο ένα πρόκληση για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το 2021, στο πλαίσιο της αναγκαίας μάχης όπως είπε για την ανάπτυξη, ο κ. Χατζηδάκης, έθεσε τις ιδιωτικοποιήσεις, παραπέμποντας στο προσεχές διάστημα τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ,  για την οποία όπως αποκάλυψε καταγράφεται ήδη μεγάλο ενδιαφέρον.  

«Βρίσκεται σε εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ΔΕΠΑ Εμπορίας.  , δι

Ενώ ξεκινά το προσεχές διάστημα και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ. Μια ιδιωτικοποίηση που θα είναι σημαντική ένεση ρευστότητας για τη ΔΕΗ. Μια ιδιωτικοποίηση για την οποία προαναγγέλλω από σήμερα πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον», ανέφερε ο ίδιος.   

Ο Υπουργός έκανε ειδική μνεία στο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ,  σημειώνοντας ότι θα χρηματοδοτηθεί με τα περισσότερα κονδύλια από ποτέ, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα λειτουργήσει και την επόμενη τριετία, ώστε να το αξιοποιήσουν και όσοι μείνουν εκτός τώρα.

«Θα ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερα προγράμματα καθώς επιδιώκουμε να αντλήσουμε 3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το 2023.Για αυτούς που μένουν απέξω θέλω να πω, ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα “τρέχει” ένα αντίστοιχο πρόγραμμα. Το ίδιο και το 2022. Το ίδιο και το 2023! Στόχος μας να επωφεληθούν έως και 5 φορές περισσότερα νοικοκυριά από όσα επωφελήθηκαν με όλα τα προηγούμενα προγράμματα», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης διακήρυξε επίσης μηδενική ανοχή σε παιχνίδια στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, που μπορεί να αποβούν σε βάρος των καταναλωτών.

Συνεχίζουμε τις δράσεις για την ενεργειακή φτώχεια με το βλέμμα στους ευάλωτους, και συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την ορθή εφαρμογή του target model που, μαζί με τις διεθνείς συνδέσεις της χώρας, θα ενισχύσει τελικά τον ανταγωνισμό προς όφελος των καταναλωτών. Ξεκαθαρίζω και από αυτό εδώ το βήμα προς κάθε κατεύθυνση: Παιχνίδια με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας δεν θα γίνουν ανεκτά από καμία πλευρά. Τελεία και παύλα. Μετά το αυστηρό μήνυμα του υπουργείου έχουν ηρεμήσει», υπογράμμισε.

Για το εθνικό σχέδιο αναδασώσεων, έθεσε ως στόχο την αναδάσωση 500.000 στρεμμάτων με την φύτευση 30 εκατομμυρίων δενδρυλλίων ελληνικής παραγωγής, μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο έχει αιτηθεί 310 εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτό το σκοπό. 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση και στην κυβέρνηση, αποκρούοντας τα διαρκή πυρά περί κυβερνητικής ανικανότητας και αναλγησίας, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «παγκόσμιο ρεκόρ ανευθυνότητας και δημαγωγίας».

Πηγή: skai.gr

Πηγή
Author: gkatseli

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βίντεο-σοκ στη Νιγηρία: Η στιγμή που ελικόπτερο πέφτει έξω από τράπεζα στο Λάγκος – Τέσσερις τραυματίες

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Ικέτζα, μια πολυσύχναστη συνοικία της...

«Η ΑΕΚ θα δώσει 3 εκατ. ευρώ για Ραμάλιο – Θα υπάρξει συμφωνία με Αϊντχόφεν»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ολλανδία, οι «κιτρινόμαυροι» ενδιαφέρονται...

Αμερικανοί βουλευτές καταδικάζουν την επίθεση των Τουρκοκυπρίων εναντίον της UNFICYP

Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ντίνα Τίτους...