Χαρδαλιάς: Απόλυτο στοίχημα ο περιορισμός των μετακινήσεων

Μοιραστειτε το

Το απόλυτο στοίχημα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

«Παρακολουθούμε και ξέρουμε πόσα εκατομμύρια κινούνται και ανά περιοχή και ανά περιφέρεια και όλο 24ωρο. Η αλήθεια είναι ότι ήταν διαφορετικά τα δεδομένα το Σάββατο από ότι ήταν τις καθημερινές. Το βήμα που κάνουμε είναι πολύ συγκεκριμένο», απάντησε σε ερώτηση του Newsbomb.gr ο κ. Χαρδαλίας.

Και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο και θέλω να το επαναλάβω. Το απόλυτο στοίχημα για όλους μας είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων. Σύμφωνα με τους δείκτες αυτό δείχνει να επιτυγχάνεται τουλάχιστον αυτά τα πρώτα 24ωρα, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζουμε την διάδοση του ιού. Σε κάθε περίπτωση έχουμε εργαλεία τα οποία ανάλογα με τον βαθμό περιττών ή όχι μετακινήσεων μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε».

«Δύσκολες οι επόμενες ημέρες»

Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, εξαιρετικά κρίσιμες, σημείωσε και επισήμανε πως για να καταφέρουμε να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το κλειδί είναι να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις.

Υπενθύμισε ότι από σήμερα οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και για συνοδεία κατοικίδιου ζώου σε βόλτα σε κοντινή απόσταση από την οικία μας.

Κατά αντιστοιχία, επισήμανε, προσαρμόζεται και το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των συνεργείων αυτοκινήτων, τα οποία θα κλείνουν στις 20:30.

Διευκρίνισε εκ νέου ότι η παράδοση κατ’ οίκον (delivery) θα επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ, μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Επίσης, επιτρέπεται κι η παραλαβή από τα καταστήματα (take away) και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...