Χανιά: Ξανά στους δρόμους την Πέμπτη ενάντια στην αστυνομική καταστολή

Μοιραστειτε το

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία και την κρατική καταστολή, απευθύνει η Πρωτοβουλία Αντίστασης στα Χανιά.

Η συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, το απρόκλητο και στοχευμένο χτύπημα της αστυνομίας στη συγκέντρωση στις 6ης Δεκεμβρίου στην πλατεία της Αγοράς στα Χανιά, κάθε άλλο παρά στόχευε στην προστασία από τον κορονοϊό, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την απρόκλητη σύλληψη οκτώ ατόμων.

Η Πρωτοβουλία επιτίθεται στην κυβέρνηση για την τακτική τρομοκρατίας που χρησιμοποιεί μέσω των ΜΑΤ, κάνοντας λόγο για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Το απρόκλητο- στοχευμένο χτύπημα της αστυνομίας στη συγκέντρωση στις 6-12 στην πλατεία της Αγοράς στα Χανιά, όπως αποκαλύπτουν δεκάδες βίντεο κάθε άλλο παρά στόχευε στην προστασία από τον κορονοϊό. Οι συλλογικότητες, οι οργανώσεις και οι αγωνιστές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση (ανάμεσά τους και γνωστοί γιατροί που δοκίμασαν το μένος των ροπαλοφόρων) στη μικρή πόλη μας, είναι γνωστό πως κινούνται επίμονα με μάσκες και μέτρα προστασίας κόντρα σε θεωρίες συνομωσίας που το ίδιο το σύστημα άφησε ν’ αναπτυχθούν για να απαλλαχτεί από τις ευθύνες του για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χρώσταγαν στο μαζικό κίνημα της πόλης, που κατάφερε αξιόλογης μαζικότητας συγκέντρωση στις 17 Νοέμβρη χωρίς προσαγωγές, συλλήψεις και πρόστιμα.

Συνέλαβαν 8 αγωνιστές απρόκλητα και τους κατηγορούν για απείθεια. Όμως το σύνολο των διαδηλωτών παρά τα ρόπαλα των ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και τις συλλήψεις κάθε άλλο παρά τρομοκρατήθηκε και διαλύθηκε. Παρότι διασπάστηκε με το χτύπημα πραγματοποίησε δύο παράλληλες διαδηλώσεις και ξανασυναντήθηκε στη Χάληδων. Η πολύωρη συγκέντρωση στη Χάληδων με αίτημα την απελευθέρωση των συλληφθέντων έληξε με ομόφωνη απόφαση για νέα πιο μαζική συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη στις 5.00μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς. Εκείνη τη μέρα ο χανιώτικος λαός και η νεολαία μπορεί και πρέπει να διαδηλώσει μαζικά και με όρους πλατειάς δημοκρατικής συσπείρωσης και αντίστασης στο δρόμο. Πάντα με μάσκες, αλλά χωρίς φίμωτρα. Για να καταγγείλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης για
τους χιλιάδες θανάτους και τη βαθειά φτώχεια που βυθίζουν το λαό. Του συστήματος που μήνες τώρα αρνείται ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού και τον αφήνει έρμαιο της πανδημίας με πρωτιά σε θανάτους σε αναλογία πληθυσμού.

Όλοι ξέρουν ( και ο Χρυσοχοίδης) πως ο κορονοϊός δε κολλάει σε ανοικτούς χώρους, αλλά κολλάει σε σουπερ μάρκετ, σε εργοστάσια, μετρό και λεωφορεία που συνεχίζει να στοιβάζεται ο κόσμος σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη και αλλού, παρότι τα τουριστικά λεωφορεία σκουριάζουν στα γκαράζ. Καταθέτουν προϋπολογισμό σε λίγες μέρες με μειωμένες δαπάνες για την περίθαλψη και υπέρογκες δαπάνες για όπλα για να προσφέρουν Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία και υποστήριξη με στρατό των Γάλλων ιμπεριαλιστών στο Μάλι. Ταυτόχρονα ολοένα και πιο τυχοδιωκτικά μπλέκουν τη χώρα στον πόλεμο μέσα από έναν συνεχή αντιδραστικό ανταγωνισμό με την αντίστοιχα τυχοδιωκτική αστική τάξη της Τουρκίας. Σ’ Ελλάδα και Τουρκία και σ’ όλη τη γύρω περιοχή οι πολεμικοί κίνδυνοι απειλούν τους λαούς την ίδια ώρα που η φτώχεια, η ανεργία και η αρρώστια εξοντώνουν τους ανθρώπους της δουλειάς. Όλα αυτά δεν είναι κάτι παροδικό που τελειώνει τάχα με το εμβόλιο.

Η καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα επελαύνει και είναι αναγκαίο ν’ αντισταθούμε για την υπεράσπιση του δίκιου και της ίδιας της ζωής μας. Αυτοί που έκλεισαν και ρήμαξαν τα νοσοκομεία, αυτοί που μήνες τώρα δεν έκαναν τίποτα και έτσι οι άνθρωποι του λαού δε βρίσκουν κρεβάτι ΜΕΘ και πεθαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα και σε λίγο και εδώ, αυτοί που ετοιμάζουν δις σε επιχειρηματίες και νέα όπλα και καταργούν το οχτάωρο και κάθε δικαίωμα στη δουλειά, αυτοί που έχουν εγκληματικές ευθύνες για τη ζωή του λαού μας με χουντονόμους και βία των ΜΑΤ, μας θέλουν στο γύψο. Ο λαός της Γαλλίας στέλνει μηνύματα σε όλους. Δίνει κουράγιο για να παλέψουμε για τη ζωή μας!

Σε όλο τον κόσμο η πάλη των λαών υπάρχει η δυνατότητα και η αναγκαιότητα να μπει φραγμός στη βαρβαρότητα. Την Πέμπτη 10 του Δεκέμβρη στις 5 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς διαδηλώνουμε μαζικά για να καταδικάσουμε την καταστολή και την κρατική τρομοκρατία, για να προβάλλουμε τα δίκια του λαού στη δωρεάν περίθαλψη και μέτρα προστασίας ΤΩΡΑ, το δικαίωμα στη δουλειά και σε εισόδημα για τις ανάγκες της ζωής ΤΩΡΑ, για το δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά χωρίς βάσεις και θανάσιμη εμπλοκή στον πόλεμο των
 μπεριαλιστών.

Να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες όλων των συλληφθέντων. Κανένα πρόστιμο. Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...