Χίος: Βγαίνουν στους δρόμους κατά της δομής προσφύγων στη θέση Άκρα Παχύ

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πανδημία αντιδράσεων επέφερε στη Χίο, η ανακοίνωση της θέσης Άκρα Παχύ στον κόλπο του Θόλους, ως η μέλλουσα τοποθεσία που θα κατασκευαστεί η νέα δομή προσφύγων, σε αντικατάσταση της ΒΙΑΛ.

Δημοτικές παρατάξεις, κοινοτικά συμβούλια των γύρω χωριών αλλά και του Βροντάδου, μαζικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, με ανακοινώσεις και αποφάσεις, ο ένας μετά τον άλλον διακηρύσσουν την αντίθεσή
τους στην εξαγγελία Μηταράκη και πλέον η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι γεγονός!

Την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί, οι κάτοικοι της Συκιάδας, της Λαγκάδας και του Βροντάδου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή του Θόλους, προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους και να στείλουν έγκαιρα το μήνυμα ότι η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το πρωί του Σαββάτου 6/2, με μορφή αυτοκινητοπομπής από τα χωριά και τον
Βροντάδο, προς την πόλη της Χίου.

Στο μεταξύ, σε Λαϊκή Συνέλευση που προηγήθηκε στη Συκιάδα, έδωσε το παρών και ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος αρνήθηκε κάθε πρότερη γνώση της επίμαχης απόφασης (ΣΣ: λίγα 24ωρα νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον κ. Μηταράκη), δηλώνοντας μάλιστα τη διαφωνία του για τη θέση αυτή. Ο ίδιος μάλιστα καλεί τις δημοτικές παρατάξεις να υποδείξουν εκείνες το κατάλληλο σημείο ώστε [να μην αφήσουν την πρωτοβουλία στον υπουργο!». Κάλεσμα  που υποδέχθηκε με ενθουσιασμός ο Υπουργός, αφού σε δημόσια ανάρτησή του σημείωσε τα εξής: «Ο Σταμάτης Κάρμαντζης πρότεινε να υποδείξει το δημοτικό συμβούλιο χώρο δομής. Το έχω ζητήσει από το 2019!».

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, κανέναν δεν θα εκπλήξει αν η ανακοίνωση περί Θόλους αποδειχθεί μπλόφα και αποσυρθεί άρον-άρον, με τη δομή να παραμένει τελικά στη ΒΙΑΛ, παρά την πρωτόδικη απόφαση περί έξωσής της. Άλλωστε μέχρι να τελεσιδικήσει έχει μακρύ δρόμο ακόμη.

Πηγή
Author: Γιώργος Παγούδης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...