Χάρτης-πρόκληση της Τουρκίας – Κόβει το Αιγαίο στη μέση για την έρευνα-διάσωση

Μοιραστειτε το

Δεν έχει όριο η Τουρκική προκλητικότητα και αυθαιρεσία. Με μια… ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, ανακοινώνει ότι η χώρα του… επέκτεινε τον χώρο ευθύνης για έρευνα και διάσωση!

Την ανάρτηση συνοδεύει και με έναν χάρτη ο οποίος, όχι μόνο χωρίζει το Αιγαίο στη μέση, αλλά περιλαμβάνει και κομμάτι της Κρήτης στην «επέκταση του χώρου έρευνας διάσωσης», που με το «έτσι θέλω» και χωρίς να λογαριάσει το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις, αποφάσισε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Adil Karaismailoğlu, αναφέρει συγκεκριμένα: «Επεκτείναμε την περιοχή ευθύνης αναζήτησης και διάσωσης στην Γαλάζια Πατρίδα μας για να συμπεριλάβουμε τις περιοχές αναζήτησης των εθνικών μας πλοίων που λειτουργούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλή τύχη στη χώρα μας στο νέο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης».

Βέβαια, πίσω από την -εκ πρώτης όψεως γελοία ανάρτηση- κρύβεται η πρόθεση της Άγκυρας να ανοίξει την λίστα των διεκδικήσεων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, απαιτώντα δήθεν δικαιώματα σε αέρα και θάλασσα.

Κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έχουν τα κατευθυνόμενα και άμεσα ελεγχόμενα τουρκικά ΜΜΕ:

Στο συγκεκριμένο προκλητικό περιστατικό χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Doğu Akdeniz Politik, το οποίο γράφει ότι το καθεστώς Ερντογάν, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» αυξάνει την περιοχή όπου έχει δικαιώματα έρευνας και διάσωσης από την Κάρπαθο έως και την Κύπρο, αγνοώντας τους πάντες.

Χάρτης-πρόκληση της Τουρκίας - Κόβει το Αιγαίο στη μέση για την έρευνα-διάσωση

Στόχος των Τούρκων είναι να θέσουν ολόκληρο το Αιγαίο σε καθεστώς αμφισβήτησης ακόμα και δυτικά του 25ου Μεσημβρινού. Δηλαδή, να μετατρέψουν το μισό Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο σε «νεκρή ζώνη», αυξάνοντας τις διεκδικήσεις τους τόσο για το καθεστώς των ελληνικών νησιών όσο και για τα δικαιώματα που δήθεν έχουν στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο.

Να γίνει δηλαδή το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος μια μεγάλη «γκρίζα» περιοχή όπου Ελλάδα και Τουρκία θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και μάλιστα με τα ελληνικά ακριτικά νησιά να είναι αποστρατικοποιημένα χωρίς αμυντική θωράκιση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...