Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση τα θαλάσσωσε στην προετοιμασία για το νέο κύμα πανδημίας

Μοιραστειτε το

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αδυναμία της να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας επιρρίπτει η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία», σημειώνοντας πως «στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύονται οι ευθύνες της».

Η κ. Γεννηματά καταλογίζει στην κυβέρνηση πως άνοιξε τη χώρα χωρίς σχέδιο, με τα χερσαία σύνορα «ξέφραγο αμπέλι». «Σπαταλήθηκε στη θερινή ραστώνη πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και το νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη. Χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση του ΕΣΥ, χωρίς αξιόπιστο κι οργανωμένο δίκτυο μαζικών τεστ κι αποτελεσματική ιχνηλάτηση, με συνωστισμό στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Περίσσεψε η προπαγάνδα και η αλαζονεία. Τελικά τους ξέφυγε ο έλεγχος» υποστηρίζει.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θεωρεί πως «το κλειδί ήταν η προετοιμασία της χώρας για το δεύτερο κύμα. Εκεί τα θαλάσσωσε η κυβέρνηση. Εμείς από την αρχή της πανδημίας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο κριτικής μας στην κυβέρνηση που να μην συνοδεύεται από την αντίστοιχη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη δική μας εναλλακτική πρόταση. Πρόσφατα, μάλιστα, κατέθεσα επίσημα στα πρακτικά της Βουλής, το σύνολο των προτάσεων μας» αναφέρει.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για ενίσχυση του ΕΣΥ, σε υγειονομικό προσωπικό και μέσα, καθώς και τις δράσεις που απαιτολύνται ώστε να περιοριστεί η πανδημία.

Απορρίπτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έχει κυβέρνηση που πρέπει να κάνει σοβαρά τη δουλειά της και η αντιπολίτευση τη δική της.

Για τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία, η κ. Γεννηματά δηλώνει πως «χρειάζεται ριζική παρέμβαση τώρα. Δεν μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον πάνω σε ερείπια. Η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες επιχειρήσεων κι εργαζομένων. Υποβόσκει κρίση. Ο προϋπολογισμός του κ. Μητσοτάκη δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα» υποστηρίζει.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει και πάλι πως στην ΕΕ πρέπει να μπει τέλος στις ανέξοδες δηλώσεις για την προκλητικότητα της Τουρκίας και είναι ώρα για αυστηρές κυρώσεις. «Εμείς, μέσω του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), ασκούμε κάθε δυνατή πίεση και διεκδίκηση, για την αφύπνιση της Ε.Ε. και τη λήψητων αναγκαίων αποφάσεων.

Απαιτείται κυρίως κινητοποίηση εκ μέρους του πρωθυπουργού. Με ολοκληρωμένη στρατηγική κι αποφασιστικότητα, θα έπρεπε να προηγείται των εξελίξεων, να χτίζει συμμαχίες, να συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις και να οριοθετεί με σαφήνεια τις εθνικές “κόκκινες” γραμμές, κάτι που δεν συμβαίνει στην πράξη» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...