Φώφη Γεννηματά: «Ο “Πράσινος Κόσμος” είμαστε όλοι εμείς. Και θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι»

Μοιραστειτε το

Το δίκτυο “Πράσινος Κόσμος” του Κινήματος Αλλαγής για θέματα που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, την Οικολογία και την αειφόρο ανάπτυξη και καινοτομία ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χαιρέτησε τη συγκρότηση «ενός δικτύου πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να καταγράψουμε, να μοιραστούμε, να παρέμβουμε, να δράσουμε, να ξυπνήσουμε συνειδήσεις. Κι από μέρος του προβλήματος, να γίνουμε μέρος της λύσης. Αυτό επιλέγουμε. Να αποδείξουμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα μας στην πράξη».

Επισήμανε ακόμη ότι η διοργάνωση της “Πράσινης Εβδομάδας” που ήδη διανύουμε από το Κίνημα Αλλαγής συνιστά μεγάλο βήμα για τη διασφάλιση της βιοποικιλότητας, την προστασία των οικοσυστημάτων, τον εκσυγχρονισμό τα περιβαλλοντικής νομοθεσίας, την κλιματική δικαιοσύνη.

«Στόχος μας είναι τώρα που υπάρχουν οι πόροι από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, να δράσουμε άμεσα, για μια Πράσινη επανεκκίνηση της Οικονομίας με όρους Κοινωνικής Δικαιοσύνης και αειφορίας.

Για ένα Στοίχημα Ζωής, ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο για τη χώρα και την Κοινωνία, με στόχο την ισόρροπη Βιώσιμη Ανάπτυξη», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Περιγράφοντας τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας υποστήριξε ότι «το Κίνημα Αλλαγής θέλει να ανεβάσει τις προσδοκίες και τον πήχη ψηλά όσον αφορά τις δράσεις για το Περιβάλλον. Θέλει να αποτελέσει τον εκφραστή του “πράσινου” κόσμου της Σοσιαλδημοκρατίας».

Προσέθεσε πως φιλοδοξεί να δυναμώνει και να ενισχύεται διαρκώς μέσα από νέες συμμαχίες και “ανοίγματα” προς τον κόσμο της οικολογίας και δεσμεύτηκε ότι «οι συμπορεύσεις αυτές θα είναι ανοιχτές για εμάς για έναν πολύ απλό λόγο: Το κοινό μέτωπο απέναντι σε κάθε τι που πληγώνει το περιβάλλον οφείλει να είναι αρραγές. Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν ενδοιασμοί για το αν είμαστε στην ίδια πλευρά ή αν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Η γλώσσα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι εξ ορισμού κοινή».

«Με λίγα λόγια, ο “Πράσινος Κόσμος” είμαστε όλοι εμείς. Και θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι. Για έναν καλύτερο κόσμο, για μια καλύτερη σχέση με το περιβάλλον, για μια αξιοβίωτη πατρίδα, για εμάς και τα παιδιά μας», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Η Νίκη Φούντα, πρώην βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ, που ανέλαβε να συντονίσει το Δικτύο “Πράσινος Κόσμος”, παρουσίασε αναλυτικά την πρωτοβουλία επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πώς πρόκειται για ένα διαδραστικό δίκτυο με τους πολίτες που θα επικεντρώνεται στα περιβαλλοντικά θέματα κάθε περιφέρειας και νομού με δράσεις, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο, ομιλίες και περιοδείες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Νέες συστάσεις από τον ΕΜΑ για θρομβώσεις και χαμηλά αιμοπετάλια

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...