Φώφη Γεννηματά: Δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση – Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο

Μοιραστειτε το

Φώφη Γεννηματά: Τα νεότερα για την υγεία της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά, η οποία εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το βράδυ της Δευτέρας (11/10) είναι πιθανό να πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν θα υποβληθεί σε εγχείρηση, ενώ θα βγει από το νοσοκομείο μία από τις επόμενες ημέρες και θα συνεχίσει από το σπίτι τη μεγάλη μάχη που καλείται να δώσει.

H εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού Κίνημα Αλλαγής. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις επαφές που είχαν και χθες μεταξύ τους οι στενοί συνεργάτες των τριών υποψηφίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιτελεία των Νίκου Ανδρουλάκη, Χάρη Καστανίδη και Ανδρέα Λοβέρδου, συμφώνησαν πως το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να τηρηθεί και οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της συλλογής υπογραφών για τη στήριξη των υποψηφιοτήτων, παραμένει η 15η Οκτωβρίου. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αν υπάρξει ακόμα μία υποψηφιότητα, θα αρνηθούν να δώσουν μερικές ημέρες παράταση για την κατάθεση των απαραίτητων υπογραφών.

Φώφη Γεννηματά: Η «μάχη» με τον καρκίνο που επέστρεψε

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στον πολιτικό -και όχι μόνο- κόσμο της χώρας η είδηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ξανά η Φώφη Γεννηματά.

Ήταν λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης, όταν έγινε γνωστό ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εισήχθη εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η κυρία Γεννηματά παρουσίασε συμπτώματα ατελούς ειλεού, με την κατάστασή της να οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου, γεγονός που έκανε όλους όσοι γνώριζαν για τον καρκίνο που πέρασε να καταλάβουν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησης.

Λίγα λεπτά αργότερα, επισημοποιήθηκε αυτό που ήδη υπήρχε ως πληροφορία. Η Φώφη Γεννηματά εξέδωσε ανακοίνωση στο οποίο ανέφερε ότι «η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Η είδηση της νοσηλείας της Φώφης Γεννηματά και η επιβεβλημένη από τους γιατρούς απόφαση να αποσυρθεί από την προσπάθεια επανεκλογής της στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ, σόκαρε ολόκληρο τον πολιτικό -και όχι μόνο- κόσμο της χώρας, που έσπευσε να συμπαρασταθεί στον αγώνα της. Η ίδια, μιλώντας στους στενούς της συνεργάτες, τους ζήτησε να αγωνιστούν για την ενότητα της παράταξης – όπως θα κάνει η ίδια όσο καιρό θα παραμείνει πρόεδρος και στη συνέχεια, ως βουλευτής. «Τώρα πρέπει να δώσω τη μάχη για την υγεία μου», φέρεται να τους είπε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν κρύφτηκε ποτέ. Το αντίθετο. Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει με θάρρος την περιπέτεια που έζησε με τον καρκίνο, για την οποία είχε μιλήσει εκτενώς στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στον Alpha.

«Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα», είχε πει το 2019.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία – Το σχέδιο για τον «Μπάλλο»: Μηνύματα «112», εκκενώσεις και κινητά επιχειρησιακά κέντρα

Νορβηγία: Ο 37χρονος τοξοβόλος σκότωσε 5 άτομα σε 34’ – Φέρεται να ήταν προσηλυτισμένος στο Ισλάμ

Θα «ξετινάζουν» τα τελωνεία όσους ταξιδεύουν με μεγάλα ποσά και χρυσό – Τι αλλάζει η ΑΑΔΕ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...