Φώφη Γεννήματα: «Ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους»

Μοιραστειτε το

Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φωφη Γεννήματα

«Ημέρα πένθους και θα ήθελα κι από το βήμα της Βουλής να εκφράσω την θλίψη μου και το σεβασμό μου στο Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε σήμερα από κοντά μας» ανάφερε μεταξύ άλλων η κ. Γεννήματα.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φωφη Γεννήματα. «Ημέρα πένθους και θα ήθελα κι από το βήμα της Βουλής να εκφράσω την θλίψη μου και το σεβασμό μου στο Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε σήμερα από κοντά μας» ανάφερε μεταξύ άλλων η κ. Γεννήματα.

Σε διαφορετικό κλίμα η προεδρος του ΚΙΝΑΛεξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση τόσο για τις πυρκαγιές και την πανδημία, όσο και για τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο επικουρικό εξηγώντας ότι το ΚΙΝΑΛ θα το καταψηφίσει, ενώ παρουσίασε σειρά προτάσεων για τη διαμόρφωση του ασφαλιστικού της χώρας.

«Στους εμβολιασμούς είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη με δική σας ευθύνη κύριοι της κυβέρνησης. Αυτό είναι αποτέλεσμα των παλινωδιών και της ανυπαρξίας στοχευμένης και σοβαρής ενημερωτικής εκστρατείας από την κυβέρνηση. Μόνο απειλές και εκβιασμοί. Τίποτα και σε επίπεδο προετοιμασίας για την κάλυψη των προβλημάτων που θα υπάρξουν στο έθνικό σύστημα υγείας από τις αναστολές εργασίας. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει με το ΕΚΑΒ, τα περιφερειακά νοσοκομεία. Πως θα αντιμετωπίσετε την αυξημένη πίεση τώρα που η πανδημία εμφανίζει και πάλι έξαρση. Τρέχουν τώρα την τελευταία στιγμή υπουργοί δύο ημερών, απίστευτη ανικανότητα» ανέφερε.
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε ότι και πάλι το άνοιγμα θα γίνει με «συνωστισμό», κάνοντας λόγο για «επικίνδυνα πειράματα» σε βάρος των παιδιών.
«Ο κύριος Μητσοτάκης και περνάει πολιτικές που υπηρετούν μία κομματική και επιχειρηματική ελίτ. Αφαιρεί δικαιώματα που εργαζόμενους, εγκαταλείπει τους αγρότες, καταφεύγει σε όλο και πιο αυταρχικές παρέμβαση στα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως αυτό της απεργίας, και συνεχίζει την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης. Φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους» είπε η Φωφη Γεννήματα.

Αναφερόμενη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο η κα. Γεννήματα επιθετικέ και πάλι στην κυβέρνηση λέγοντας ότι επιχειρεί την κατάργηση του αναδιανεμητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση. «Να περάσουμε από ένα σύστημα που στηρίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών σε ένα σύστημα που κυριαρχεί απόλυτα το ατομικό συμφέρον. Με το κυβερνητικό σχέδιο δημιουργείται ένα σύστημα δύο ταχυτήτων. Διατηρείται το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα για τους άνω των 35 ετών και δημιουργείται ένα σύστημα κεφαλαιοποιητικό για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και προαιρετικά για τους νέους έως 35 ετών» εξήγησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι από τις νέες ρυθμίσεις κερδισμένες βγαίνουν μόνο οι εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές. «Είναι προκλητικό ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να προστατεύσει τους εκλεκτούς της από το τζογάρισμα των χρημάτων και φροντίζει για το ακαταδίωκτο τους. Να μην ακούσουμε πάλι το ψευδές ότι αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί καμιά χώρα δεν έχει μόνο σύστημα ατομικών λογαριασμών. Ακόμα και στη Σουηδία που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία το σύστημα έχει ισχυρά διανεμητικά στοιχεία και αλληλεγγύη των γενεών».

1) Στήριξη του πρώτου πυλώνα της ασφάλισης με τη μετάβαση σε ένα Φορέα ΕΦΚΑ που λειτουργεί με διαφάνεια , αποτελεσματικότητα και παρέχει κίνητρο ασφάλισης μέσα από την ενίσχυση του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης. Η σημερινή κατάσταση του ΕΦΚΑ αποτελεί παράγοντα απαξίωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης πολύ περισσότερο για τους νέους.

2) Ανάπτυξη του δεύτερου πυλώνα της Ασφάλισης, με σύσταση και ανάπτυξη των επαγγελματικών Ταμείων. Χωρίς κανένα ηλικιακό διαχωρισμό. Αυτή ήταν η πραγματική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε το 2010 από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είχε συνέχεια. Η εμπειρία από τα 4 πρώτα επαγγελματικά Ταμεία που ιδρύθηκαν και λειτουργούν (Φαρμακοϋπαλλήλων, Ασφ. Επιχειρήσεις, Πετρελαιοειδών, Τροφίμων) με συμφωνίες εργοδοτών-εργαζόμενων, αποτελεί μια θετική παρακαταθήκη για την συνέχεια. Τα επαγγελματικά Ταμεία, έχουν την δυνατότητα να αξιοποιούν με δική τους επιλογή τα αποθεματικά τους, χωρίς κρατικές παρεμβάσεις και να εξασφαλίζουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις για ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

3) Θεσμοθέτηση ελάχιστου και εγγυημένου εισοδήματος για τους συνταξιούχους με επαναφορά μιας νέας μορφής ΕΚΑΣ. Αυτό που καθιέρωσε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 1996 και κατήργησε τελικά το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

4) Γενναία μέτρα για το Δημογραφικό τώρα. Με οικονομική στήριξη των νέων ζευγαριών που αποκτούν παιδιά αλλά και ουσιαστική επιδότηση, της απόκτησης στέγης (ή του ενοικίου τους).

5) Κίνητρα για την είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας. Για κάθε 1.000 ευρώ που πληρώνει μια επιχείρηση για πρόσληψη επιπλέον εργαζόμενων (με πλήρη απασχόληση) να φοροαπαλλάσσεται για 1.500. Αυτές είναι οι προτάσεις μας και μπορούν να υλοποιηθούν μόνο από τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, με ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής που θα κάνει πράξη μετά από δημόσιο διάλογο, την πραγματική μεταρρύθμιση, τη νέα αλλαγή και στο ασφαλιστικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης

Mίκης Θεοδωράκης: Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. – Τα βίντεο και οι μαρτυρίες

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...