Φόβος γύρω από το Καπιτώλιο: Προειδοποιήσεις για πιθανή επίθεση από παραστρατιωτικές οργανώσεις

Μοιραστειτε το

Σε ενίσχυση των δυνάμεων περιφρούρησης έχει προχωρήσει από την Τετάρτη η αστυνομία του Καπιτωλίου στις ΗΠΑ μετά από απειλές για πιθανή επίθεση στο κτήριο σήμερα Πέμπτη.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του σώματος έπειτα από προειδοποιήσεις δυνάμεων επιβολής του νόμου για ένα πιθανό σχέδιο επίθεσης παραστρατιωτικών οργανώσεων κατά του Καπιτωλίου, ανέφερε η Washington Post.

Ωστόσο, η Γερουσία, η οποία συγκαλείται επίσης στο Καπιτώλιο, σκοπεύει να προχωρήσει σε συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο ανακούφισης για την Covid-19 ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, αναφέρει το BBC.

Την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές προειδοποίησαν τις πολιτειακές και τις τοπικές δυνάμεις επιβολής του νόμου ότι παραστρατιωτικές οργανώσεις συζητούσαν σχέδια να επιτεθούν στο Καπιτώλιο και να απομακρύνουν τους Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές, στις 4 Μαρτίου ή κοντά στην ημερομηνία αυτήν.

Η αστυνομική δύναμη που είναι αρμόδια για τη φύλαξη του Καπιτωλίου διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί απέναντι σε «οποιαδήποτε απειλή», προειδοποιώντας ότι υπάρχει ένα «πιθανό σχέδιο, μιας παραστρατιωτικής ομάδας που έχει ταυτοποιηθεί» να επιτεθεί αύριο Πέμπτη, 4 Μαρτίου, στην έδρα του Κογκρέσου.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...