Φωτιές – Ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση: «Έχετε ευθύνες για την καταστροφή»

Μοιραστειτε το

Με την τραγωδία στην Εύβοια να μην έχει τελειωμό και τη χώρα να μετράει ακόμα τις πληγές της από τα υπόλοιπα μέτωπα που άφησαν πίσω τους μία αδιανόητη καταστροφή, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης και να περάσει στην επίθεση, θέτοντας τη κυβέρνηση προ των ευθυνών της, ζητώντας απαντήσεις για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες έξι ημέρες.

Όσο τα πύρινα μέτωπα βρίσκονταν σε έξαρση σε Εύβοια και Δυτική Πελοπόννησο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αποφασίσει να μην οξύνει την αντιπολιτευτική της ρητορική. Προφανώς και ασκούσε κριτική σε επί μέρους ζητήματα της διαχείρισης, ωστόσο απέφευγε την κατά μέτωπο σύγκρουση από σεβασμό προς τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που έδιναν τη μάχη με τις φλόγες.

Με τη χώρα να καίγεται επί μία εβδομάδα και τη κυβέρνηση να μη δίνει πειστικές απαντήσεις για το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης που έχει καταστρώσει, ο ΣΎΡΙΖΑ θέτει ανοιχτά ζήτημα διαχειριστικής και επιχειρησιακής επάρκειας, στοχεύοντας απευθείας το λεγόμενο επιτελικό κράτος, που κατά τη Κουμουνδούρου έχει πάρει «μηδέν» σε όλα αυτές τις ημέρες.

«Για 6η συνεχόμενη ημέρα η Βόρεια Εύβοια καίγεται. Αυτοδιοίκηση και πολίτες κραυγάζουν ότι είναι απελπιστικά μόνοι, δεν επιχειρούν επαρκείς εναέριες και χερσαίες δυνάμεις και μοναδική μέριμνα οι εκκενώσεις. Τους ακούει κανείς; Υπάρχει, αλήθεια, κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης της καταστροφής από την Πολιτική Προστασία; ΩΣ ΠΟΤΕ θα συνεχίζεται αυτό το δράμα;», έγραψε χθες στα κοινωνικά δίκτυα ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας με αυτό το τρόπο τη γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα του από εδώ και ύστερα.

Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει ξεκάθαρα για κυβερνητικές ευθύνες, καθώς τα κορυφαία του στελέχη αναφέρουν ότι είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι έχουμε τόσες φωτιές που έχουν ξεφύγει επί μέρες σε όλη τη χώρα -χωρίς να υπάρχει δυνατός αέρας-, ότι η Βόρεια Εύβοια έχει σχεδόν σβηστεί από το χάρτη -έχουν καεί περίπου 200.000 στρέμματα-, ότι η Αττική καίγεται πέντε μέρες, ενώ φτάσαμε η φωτιά να διατρέχει όλη τη Μάνη και να εκκενώνεται το Γύθειο.

Παράλληλα, καυτηριάζουν και τα διαφορετικά νούμερα που έδωσαν κατά την ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν προχθές στην Εύβοια, αφού ο πρώτος έκανε λόγο για 17 και ο δεύτερος για 7 με 8, κίνηση που δείχνει κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -στη καλύτερη των περιπτώσεων- παντελή έλλειψη συντονισμού. Στη χειρότερη, είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, «ένας από τους δύο λέει ψέματα και μάλλον δεν είναι ο αρχηγός».

Ένα ακόμα ζήτημα που στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν μείζονος σημασίας, είναι η παντελής απουσία ενημέρωσης από τη πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως επισημαίνουν, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη είναι άφαντη εδώ και δέκα ημέρες και η όποια ενημέρωση, παρέχεται από τον Νίκο Χαρδαλιά με τη μορφή στρατιωτικού ανακοινωθέντος, σε μία προσπάθεια να ρίξουν «στάχτη» στα μάτια των πολιτών.

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και το γεγονός πως το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έχει υποκαταστήσει πλήρως το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και τη κυβερνητική εκπρόσωπο, απαντώντας για ζητήματα που αφορούν τη κυβέρνηση, ονομάζοντας αυτή τη κίνηση «θεσμική εκτροπή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σπύρος Φωκάς: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό – Έκκληση για βοήθεια από την οικογένειά του

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...