Φωτιά στο ΚΥΤ της Σάμου: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι αιτούντες άσυλο

Μοιραστειτε το

Τρεις ανήλικοι αιτούντες άσυλο συνελήφθησαν στη Σάμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, κατηγορούμενοι για εμπρησμό.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, προξένησαν χθες το βράδυ από αμέλεια πυρκαγιά εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, προκαλώντας σημαντικές φθορές σε χώρους των εγκαταστάσεων.

Οι συλληφθέντες αναμένεται σήμερα, Δευτέρα, να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Η φωτιά ξέσπασε σε δύο κοντέινερ εντός της δομής, στα οποία διαμένουν ασυνόδευτα ανήλικα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άνθρωποι.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πυροσβεστικής η οποία κατάφερε να θέσει γρήγορα τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν επτά οχήματα με 14 πυροσβέστες.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 22 κρούσματα κορωνοϊού στο νησί, εκ των οποίων τα 21 συνδέονται με συρροή στο ΚΥΤ Σάμου.

Σημειώνεται ότι το ΚΥΤ Σάμου έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, καθώς εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης, είχε εκδηλωθεί φωτιά εξωτερικά του ΚΥΤ και για το περιστατικό συνελήφθη ένας 42χρονος άνδρας, από τη Συρία, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκε και ένας 20χρονος από την Γκάμπια, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...