Φωτιά Βαρυμπόμπη – Μητσοτάκης: Δεν υπήρξαν απώλειες ζωών – Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Μοιραστειτε το

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ρίχτηκαν στη «μάχη» με τη μεγάλη πυρκαγιά έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το κινητό Συντονιστικό Κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος, όπου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άντρες του πυροσβεστικού σώματος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τετάρτης από την Βαρυμπόμπη. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες εφιαλτικού καύσωνα.

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους έδωσαν μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Αυτές οι φωτιές σε συνθήκες καύσωνα είναι εφιαλτικές», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε ότι ξεκινά άμεσα η καταγραφή των ζημιών. «Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν και με τον χρόνο θα αποκατασταθεί και το δάσος», συμπλήρωσε.

Έσπευσε, όμως να επιστήσει την προσοχή όλων, καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται και οι επόμενες ημέρες αναμένονται δύσκολες. «Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε για τρεις ακόμα ημέρες καύσωνα και μετά ανέμους. Θα ζητήσω εγρήγορση από όλους, ώστε η ζημιά που θα γίνει στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη», είπε.

«Μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του τόνισε πως η νύχτα που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο σημείωσε πως η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα έφερε καρπούς. Όπως είπε από τα τέσσερα ενεργά μέτωπα έχει μείνει μόνο ένα τονίζοντας πως αυτή την στιγμή έχει να γίνει πολλή δουλειά στις ρεματιές και τις χαράδρες που βρίσκονται στην περιοχή. Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς βοήθησε και το γεγονός πως κατά την διάρκεια της νύχτας υπήρχε άπνοια ενώ και ανέβηκαν και τα επίπεδα της υγρασίας.

Ο πρωθυπουργός μετέβη λίγο μετά τις 8 το πρωί στο κινητό συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη.

Διαδοχικές συσκέψεις θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, με τις ανακοινώσεις να γίνονται άμεσα και να αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη – Αστεροσκοπείο: Μείνετε σπίτι – Κλείστε πόρτες και παράθυρα σε όλο το Λεκανοπέδιο

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...