«Φως στο τούνελ» βλέπει η ιταλική κυβέρνηση, αλλά παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα

Μοιραστειτε το

Claudio Furlan/LaPresse via AP

Με σαφή τη διευκρίνιση ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, δήλωσε ότι όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, η χώρα βλέπει «φως στο τούνελ». Ωστόσο, τέσσερις περιφέρειες της χώρας αποφάσισαν να παρατείνουν τα τοπικά lockdown.

Μία μέρα αφότου ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι εν όψει Χριστουγέννων «πρέπει να ξεχάσουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά», μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας έστειλε ο υπουργός Υγείας, δεδομένου ότι ο δείκτης μετάδοσης του ιού φαίνεται ότι μειώνεται.

«Αρχίσαμε να βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε, εξηγώντας ότι «χάρη στα περιοριστικά μέτρα και στις θυσίες των πολιτών, ο δείκτης μετάδοσης του ιού άρχισε να μειώνεται». «Ελπίζουμε η μείωση αυτή να συνεχιστεί, ώστε να υπάρξουν θετικές συνέπειες και σε ό,τι αφορά την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία», πρόσθεσε.

Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε και στο εμβόλιο, εκφράζοντας την ελπίδα είναι «να το έχουμε τους πρώτους μήνες του 2021», αναφέροντας ότι «πρώτα θα εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ θα ακολουθήσουν οι νοσηλευόμενοι στις μονάδες υγείας».

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας πάντως, είπε ότι οι περιφέρειες Καλαβρία, Λομβαρδία, Πιεμόντε, Πούλια, Σικελία και Βάλε ντ’Αόστα παραμένουν στο κόκκινο και ότι υπέγραψε απόφαση, με την οποία παρατείνεται η ισχύς του τοπικού lockown μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου σε τέσσερις από τις πέντε αυτές περιοχές: Λομβαρδία, με κύρια πόλη το Μιλάνο, Πιεμόντε, με πρωτεύουσα το Τορίνο, Βάλε Ντ’Αόστα, στα σύνορα με τη Γαλλία και Καλαβρία στην Κάτω Ιταλία.

Όπως είπε, αν ο αριθμός των κρουσμάτων και οι υπόλοιπες επιδημιολογικές παράμετροι συνεχίσουν να παρουσιάζουν βελτίωση, από τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου μπορεί να αποφασιστεί, στις παραπάνω περιοχές, σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Επίσης, η κυβέρνηση συζητά ένα νέο διάταγμα για την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, με στόχο να δώσει μια «ανάσα» στην κατανάλωση. «Ανάλογα με την καμπύλη της πανδημίας, θα υιοθετηθούν πιθανόν νέα μέτρα για ένα 10ήμερο», εξήγησε.

Η Ιταλία, που παραμένει στις χώρες της Ευρώπης με τους υψηλότερους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων, χθες Πέμπτη ανακοίνωσε 653 θανάτους και 36.176 νέα κρούσματα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...