Φως στα αίτια θανάτου της 27χρονης Δώρας από το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης | newsbreak

Μοιραστειτε το

Έφτασε η ώρα για την απόδοση ευθυνών στην υπόθεση της 27χρονης Δώρας από το Βαρθολομιό Ηλείας, η οποία μπήκε στην Εντατική μετά τη γέννηση του μωρού της, αλλά ξεψύχησε 19 ημέρες αργότερα, καθώς χθες παραδόθηκε στον εισαγγελέα Εφετών το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου της άτυχης κοπέλας.

Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος είχε διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, έδωσε εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ και ήταν και εκείνος που παρέδωσε το πόρισμα στον εισαγγελέα, έχουν διαπιστωθεί ευθύνες, κάτι που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν και πειθαρχικές διώξεις μέσω των αρμόδιων οργάνων.

«Υπάρχουν κάποιες ευθύνες, δεν μπορώ να πω σε ποια πρόσωπα. Ο κύριος εισαγγελέας θα το εξετάσει και θα δει τι θα κάνει. Παράλληλα, θα κινηθώ κι εγώ, ως οφείλω, στην πειθαρχική δίωξη μέσα από τα όργανα που έχουν η 6η ΥΠΕ και το υπηρεσιακό συμβούλιο για να δούμε και το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης», δήλωσε o κ. Καρβέλης στο tempo24.gr.

Όλα άρχισαν στις 18 Μαΐου, όταν η άτυχη κοπέλα από το Βαρθολομιό Ηλείας εισήχθη για προγραμματισμένη καισαρική στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Την ίδια ημέρα έφερε στον κόσμο το υγιέστατο αγοράκι της, όμως την ώρα που επρόκειτο να τη μεταφέρουν στο δωμάτιό της υπέστη ανακοπή καρδιάς και εισήχθη διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Λίγα 24ωρα αργότερα, οι γιατροί του δημόσιου νοσοκομείου πληροφόρησαν τους οικείους της ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή, με την τελευταία πράξη του δράματος να γράφεται στις 6 Ιουνίου, όταν τους ανακοινώθηκε ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο έχασε τη μάχη που έδινε για τη ζωή της!

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Τόσο ο απροσδόκητος θάνατος όσο, κυρίως, τα αναπάντητα ερωτήματα για τα αίτια που τον προκάλεσαν οδήγησαν τους συγγενείς της 27χρονης να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Από την πρώτη στιγμή κινήθηκε νομικά προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου της νεαρής μητέρας. Θα κάνουμε καθετί απαραίτητο ώστε να ριχτεί άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση και κάθε τυχόν εμπλεκόμενος να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης», δήλωσε στη «δημοκρατία» η δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης Γιάννα Παναγοπούλου.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα