Φρεγάτες: Βελτιωμένη πρόταση για τις Belh@rra από τους Γάλλους

Μοιραστειτε το

Κατά τη συνάντηση που είχε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Παναγιωτόπουλο, αναφέρθηκε στη νέα βελτιωμένη πρόταση για την αγορά τεσσάρων γαλλικών φρεγατών Belh@rra από την Αθήνα.

«Θα διαβιβάσουμε σύντομα τις προτάσεις για την ανανέωση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού», είπε η κ. Παρλί, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν την Γαλλίδα υπουργό να επιστρέφει στην Αθήνα φέρνοντας μια νέα πρόταση, όχι απλά βελτιωμένη αλλά συνολική, με στόχο να υπερτερεί των ανταγωνιστών και να καλύπτει τις απαιτήσεις του ελληνικού Στόλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Γάλλοι προτείνουν τέσσερις Belh@rra σε βελτιωμένη τιμή και με κορυφαίο εξοπλισμό που ενδιαφέρει πολύ το Πολεμικό Ναυτικό. Συγκεκριμένα, η πρόταση της Naval Group αφορά δύο φρεγάτες Behl@rra ελληνικής διαμόρφωσης (Belh@rra Helleniques) και ακόμα δύο Belh@rra γαλλικής, FTI. Η γαλλική πρόταση αγγίζει τα 3,5 δισ. χωρίς τον οπλισμό και αποτιμάται ως δελεαστική από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Όσον αφορά τη ναυπήγηση των φρεγατών Belh@rra ή μέρη αυτών στα ελληνικά ναυπηγεία, προϋπόθεση που έχει θέσει εξ αρχής η Αθήνα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γάλλοι δεν είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εάν φυσικά υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο, έχει φροντίσει να στείλει σαφές μήνυμα προς όλους τις υποψήφιες χώρες και τις πρεσβείες τους πως «όποιος πάρει τις φρεγάτες, θα πάρει και τα ναυπηγεία». Τι σημαίνει αυτό; Πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει συμπαραγωγή που θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας και διασφάλιση της λειτουργίας των ναυπηγείων.

Οι Γάλλοι επίσης μπορούν να αναλάβουν και τον εκσυγχρονισμό των 4 ελληνικών φρεγατών ΜΕΚΟ, γεγονός που θα ήταν ευχής έργον για το Πολεμικό μας Ναυτικό που θα «κλείδωνε» με ταχύτατες διαδικασίες και χωρίς χρονοβόρους διεθνείς διαγωνισμούς, τόσο την αγορά νέων υπερσύγχρονων πλοίων όσο και τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων ΜΕΚΟ, δίνοντάς τους ακόμη 20 χρόνια ζωής, τουλάχιστον.

Όσον αφορά την ενδιάμεση λύση, τα έτοιμα πλοία δηλαδή που θα φύγουν από τον γαλλικό Στόλο και θα ενταχθούν στον ελληνικό μέχρι να προετοιμαστούν οι ελληνικές Belh@rra, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να προταθούν στην Ελλάδα οι Fremm ή οι La Fayette ή συνδυασμό των δύο γαλλικών πλοίων, δηλαδή μία Fremm και δύο La Fayette οι οποίες πρώτα θα έχουν ενισχυθεί με τον οπλισμό που απαιτεί το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...